Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X is uitgebracht in oktober 2017. Het was het eerste toestel dat gebruik maakt van Face ID. Een half jaar later kijken we hoe succesvol dit is gebleken.

Face ID is een biometrische beveiliging, voor het eerst toegepast door Apple. Het was de vervanging voor Touch ID en moest een hogere toestelbeveiliging inbrengen. Dit is gelukt: face ID blijkt meer dan de moeite waard te zijn.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

TrueDepth en vernieuwde functies

Face ID werkt met behulp van de TrueDept 3D camera. Deze speciale camera is in staat om diepte te zien. Dit maakt gezichtsherkenning een stuk eenvoudiger. De TrueDepth camera werkt met verschillende onderdelen zoals een infraroodcamera en rasterprojector. Ook wordt er gebruik gemaakt van een nabijheidssensor, omgevingslichtsensor en infrarood belichter. Voeg hier de speaker en microfoon aan toe en de TrueDepth camera is compleet. De vele sensoren werken zorgvuldig met elkaar samen. Dankzij de slimme software wordt het gezicht herkend.

De Face ID technologie is niet alleen handig als toestelontgrendeling, maar ook ter beveiliging van privacygevoelige apps. Denk bijvoorbeeld aan de bankieren app of een overheidsapplicatie. De TrueDepth camera is ook in combinatie met Animoji te gebruiken, waarbij bewegende emoji's de gezichtsuitdrukking overnemen.

iPhone X toestellen vergelijken

Biometrische beveiligingsfunctie in de toekomst

Dankzij het succes van Face ID op de iPhone X zal deze biometrische beveiligingsfunctie vaker worden ingezet. Het is niet ondenkbaar dat andere smartphonefabrikanten deze techniek overnemen. De nieuwste Samsung met gezichtsherkenning of een Chinees smartphone merk met Face ID, deze versie kan nog veel verder uitgewerkt worden. Voornamelijk de vlaggenschepen zullen voorzien zijn met gezichtsherkenning, budget modellen zullen het nog even met Touch ID moeten doen.

Tot nu toe werkt de biometrische gezichtsherkenning met slechts één gezicht. Mogelijk zal er in de toekomst ondersteuning voor meerdere gebruikers zijn. Ook horizontale oriëntatie is een optie: de techniek werkt vooralsnog alleen in verticale positie.

Patent op aderscanning

Apple heeft patent gevraagd op het scannen van aders in het gezicht. Omdat het aderpatroon per persoon uniek is, is het vrijwel onmogelijk om hiermee te frauderen. In combinatie met Face ID biedt aderscanning een nog betere beveiliging. Ondanks de patentaanvraag en de toewijzing is het onduidelijk of Apple hier ook gebruik van gaat maken.

iPhone X met abonnement - vergelijk alle prijzen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.