Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De hogere prijs van de nieuwe iPhone 8 is gedeeltelijk de ‘schuld’ van Samsung. Een van de redenen is de monopolie op het iPhone 8 oled-scherm.

Samsung drijft prijs iPhone 8 op

De prijs iPhone 8 (of iPhone X) ligt redelijk aan de hoge kant vinden een aantal lezers. Na eerdere berichtgeving zal de nieuwe iPhone namelijk zo rond de 1000 dollar moeten gaan kosten. De prijs wordt andere opgedreven door de vernieuwde technologieën en specificaties van de iPhone 8. Hierbij kun je denken aan de geavanceerde gezichtsherkenning en het draadloos opladen. Volgens de betrouwbare analisten van KGI Securities ligt de reden bij het nieuwe oled-scherm van de iPhone 8. Samsung levert namelijk deze displays als enigste in de markt.

Lees ook: Dit wordt de prijs van de iPhone 8 in Nederland

Tip: iPhone 8 - prijs vergelijken

Hoge prijs oled-schermen voor de iPhone 8 / iPhone X

Apple zal bij de nieuwe iPhones voor het eerst overgaan op oled-schermen. Deze hebben het voordeel dat ze een stuk duurzamer en energiezuiniger zijn dan bijvoorbeeld LCD-schermen. Het enigste nadeel is dat de nieuwe oled-schermen compleet en alleen geleverd kunnen worden door Samsung waardoor deze techgigant de prijs ongestoord kan opdrijven. Geruchten gaan rond dat er per oled-paneel zo’n 130 dollar wordt betaald. Dit is ruim 50 dollar duurder dan de lcd-paneel voor de iPhone 7

iPhone oled scherm

Naast een hogere prijs is Apple hiermee ook afhankelijk van de levertijd van de Samsung oled-schermen. Waarbij de levertijd van de nieuwe iPhone in gevaar kan komen. Gelukkig investeert Apple ook in de relatie met LG die naar verwachting pas vanaf 2019 de gewenste oled-schermen kan leveren.

Lees ook: Samsung produceert 75 miljoen oled-schermen voor Apple

12 september release nieuwe iPhones

Aankomende dinsdag is het dan zover; 3 nieuwe iPhones zullen er presenteert worden door Apple tijdens de Keynote. Wij van iPhone.nl doen live verslag van het gehele evenement en je kunt bij ons als eerste direct de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en/of iPhone 7s en 7s Plus pre orderen. Om je alvast voor te bereiden kun je hier lezen wat onze verwachtingen zijn van dit iPhone 8-event.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.