Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Apple HomePod is vanaf juni 2018 in drie landen te koop. Nederlanders moeten nog even wachten, toch zal ook hier snel de HomePod beschikbaar zijn. Daarom nemen we alvast een kijkje bij de mogelijkheden van deze slimme speaker.

Aankondiging HomePod

De HomePod werd op 5 juni 2017 officieel aangekondigd. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse WWDC in San Jose. De HomePod is de opvolger van de iPod Hifi. Hierbij heeft Apple zich vooral gericht op bediening via spraakherkenning en een verbeterde geluidskwaliteit. Momenteel is deze cilindervormige speaker te koop in Duitsland, Frankrijk en Canada. Dit is goed nieuws voor Nederlanders die in het grensgebied wonen: de Duitse HomePod is ook in Nederland te gebruiken. Wel moet rekening worden gehouden met een beperkte aantal functies in het Nederlands.

 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo werkt de slimme speaker van Apple

Kijken we naar het uiterlijk, dan vertoont de HomePod gelijkenissen met de Sonos One. Ook deze speaker is uitgerust met stembesturing. De HomePod weegt 2500 gram en heeft een hoogte van 14,2 centimeter. Hiermee is het een compacte speaker die overal past.

Intern vinden we een A8 processor. Dit is nodig om de speaker vanaf iPhone of iPad te besturen. Bediening verloopt via het spraakherkenningsprogramma Siri.

Voor een goede werking is de HomePod voorzien van 6 ingebouwde microfoons. Deze kunnen moeiteloos stemmen herkennen, ook wanneer er op de achtergrond harde muziek afspeelt. Door het noemen van een naam of artiest speelt Siri automatisch het juiste nummer af. De spraakherkenning werkt met zelflerende software. Zo kan Siri snel de muziekvoorkeur leren herkennen, zonder de privacy van de gebruiker aan te tasten.

Aanbevolen: refurbished iPhone toestellen vergelijken

Uitstekend geluid van de HomePodRoompot

Ondanks zijn compacte afmeting produceert de HomePod een uitstekend geluid met heldere bastonen. Deze bastonen worden overigens geheel automatisch aangepast. De slimme software zorgt voor echo onderdrukking en past het geluid aan de ruimte aan. We ervaren bij de HomePod een uitstekende geluidskwaliteit.

Beperkte functies in het Nederlands

Nederlanders stellen hun iPhone in op de Nederlandse taal, wat op zich een logische keuze is. Dit is echter van invloed op de HomePod functies. Zo werken de functies muziek, homekit en maps wel, maar bijvoorbeeld berichten versturen of het aanmaken van notities niet. Wie toch gebruik wil maken van alle functies moet zijn iPhone op Engels instellen. Hieronder valt ook Brits, Amerikaans of Australisch. Helaas spreekt Siri nog geen Nederlands en kan dus ook niet de Nederlands taal herkennen. Hierdoor is het niet mogelijk om naar Nederlandse artiesten of nummers te vragen. Mogelijk zal Apple de Nederlandse taal in de toekomst toevoegen. Tot dan toe kunnen we ons uitstekend in het Engels verstaanbaar maken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.