Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De geruchten hingen al langer in de lucht, maar de Siri-speaker is een feit. Onder de naam HomePod kan deze speaker binnenkort je leven een klein beetje makkelijker maken.

Het grootste mysterie hing rond het design en met de aankondiging van de speaker kunnen we eindelijk met zekerheid stellen welke looks de speaker met persoonlijke assistent heeft gekregen. De weken voor de aankondiging werd veel gespeculeerd en analisten deden de nodige voorspellingen. Nu is het dan eindelijk tijd voor wat feiten en duidelijkheid!

Lees ook: Einde oefening voor 32-bit apps

De speaker van Apple is de vierde in de reeks speakers met spraakassistent. Het is mogelijk om de speaker te laten samenwerken met andere apparaten in je huis. De Amazon Alexa stond tot nu toe aan de top werkt momenteel al met tientallen apparaten samen. De Google Assistent staat nog in zijn kinderschoenen, maar laat nu al goede indrukken achter. Maar hoe zit het met de speaker van Apple?

De afgelopen jaren kunnen Apple gebruikers al spraakassistent Siri inschakelen. In verschillende apparaten werd de lieftallige assistent van Apple toegepast, maar een eigen speaker die kan samenwerken met andere apparaten in huis bestond nog niet. HomePod is een speaker waarmee Apple verder zijn intrede doet in het dagelijks leven van klanten. Met zijn 18 centimeter is de HomePod net iets kleiner dan zijn concurrentie. Onderin zijn rondom 7 tweeters met ieder een eigen driver te vinden. Met behulp van audiobeams is het mogelijk het geluid te bundelen. De nodige bastonen worden verzorgd door de woofer. De HomePod speaker werkt, zoals verwacht, met Apple Music. De toepassing van de populaire streamingdienst Spotify is nog niet bevestigd.

Lees ook: iOS 11: nieuw bedieningspaneel

Verdere functies van de HomePod zijn als volgt:

  • De HomePod zal waarschijnlijk niet draagbaar worden. Het ziet er namelijk naar uit dat de speaker met een stopcontact zijn nodige energie zal tappen.

  • De speaker weet door middel van sensoren hoe groot de ruimte is waarin het zich bevindt. Met deze informatie past de HomePod het geluid aan.

  • In totaal heeft de HomePod zes microfoons

  • Last but not least: de HomePod krijgt geen scherm

Hoewel er bij een spraakopdracht wel een Siri golfje op de speaker te zien is, zal er naar alle waarschijnlijkheid geen extra functie aan toegewezen worden. Wel zal het mogelijk zijn om via de Siri speaker het weerbericht op te vragen, aandelen koersen te checken, herinneringen te maken en berichten te versturen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe zit het met de privacy?

Aan privacy is ook gedacht. Alleen bij het zeggen van Hé Siri zal er data naar de Apple-servers gezonden worden. Dit gebeurd uiteraard versleuteld en met een veilige verbinding. Verder verloopt alles geheel anoniem.

Wanneer, oh wanneer?

Later dit jaar maakt de Apple zijn intrede in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In 2018 kunnen andere landen de HomePod verwachten.

En de prijs?

Voor 349 dollar kan de speaker van Apple helemaal van jou zijn. Met deze prijs zit Apple wel wat boven zijn concurrentie, maar de betere geluidskwaliteit kan Apple zich dit ook permitteren.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.