Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

We vergeleken de prijzen, specificaties, het ontwerp en de functies van de iPhone 6s ten opzichte van de Samsung Galaxy S6.

De iPhone 6s is gelanceerd op 9 oktober 2015 en is de directe concurrent met de Samsung Galaxy S6, Samsungs vlaggenschip die in maart 2015 gelanceerd is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Ontwerp

De iPhone 6s en Galaxy S6 hebben enkele grote overeenkomsten als het gaat om het ontwerp en vorm, de visuele gelijkenissen die je aan de buitenkant ziet zijn heel opmerkelijk. In eerdere vergelijkingen tussen Apple en Samsung troefde de, Galaxy telefoons, de iPhone dankzij hun waterdichtheid af. Als je nu kijkt naar de iPhone 6s en Galaxy S6, zal je opmerken dat beide afgeronde hoeken en soortgelijke metalen uiterlijk hebben met poorten, luidsprekers, knoppen en zelfs de antenne strips op locaties die veel op elkaar lijken. Ze hebben allebei een uitstekende camera. Samsung heeft zijn camera in het midden, terwijl de iPhone 6s de camera aan de linkerkant heeft. De  look van de iPhone 6s komt iets eleganter over dan de Galaxy S6. Hij straalt stijl en raffinement uit dankzij zijn matte aluminium afwerking verkrijgbaar in een prachtige Rose Goud, Goud, Zilver en donker grijs. De Galaxy S6 heeft ook verschillende kleuren combinaties: Goud, Platinum, Blauw Topaas, Witte Parel en Zwart Saffier. Zowel de iPhone 6s en Galaxy S6 zijn ongeveer 7mm dik, en zijn zeer vergelijkbaar als het gaat om gewicht.

Functionaliteiten

De Samsung Galaxy S6 heeft een prachtige weergave op 2560 x 1440 pixels waardoor de Quad-HD goed tot uiting komt, iets waar iPhone 6s minder in presteert. Maar de 5.1 scherm is misschien wel te groot voor sommige en dan kan je kiezen voor de iets kleinere 4.7in scherm op de iPhone 6s. Het is nog steeds helder en duidelijk en je zult het meer dan bevredigend vinden voor het bekijken van video's en het spelen van spelletjes.

 Processor

De iPhone 6s herbergt een 64-bits-A9 processor met een M9 motion coprocessor die de efficiëntie verbetert door het nemen van verantwoordelijkheid voor de sensoren. Die chip wordt gecombineerd met 2GB RAM. De Galaxy S6 heeft een supersnelle octa-core Exynos 7420 processor, die net als de iPhone 64-bits is. Het heeft 3GB RAM, maar het is moeilijk om die rechtstreeks te vergelijken met de 2GB in de iPhone, omdat de S6 draait op Android.

Ook overtuigd? Bestel dan hier gemakkelijk en snel jouw iPhone 6s!

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer