Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De zogenaamde Celebgate, waarbij meerdere naakfoto's van bekendheden op het internet uitlekten, blijkt geen fout van Apple te zijn zoals eerder beweerd. De veiligheid van Apple's iCloud werd in twijfel getrokken, maar dat bleek onnodig: de beroemdheden hebben zelf fouten gemaakt.

 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iCloud hack

In september 2014 circuleerden veel naaktfoto's van Amerikaanse beroemdheden uit de entertainment industrie zoals Jennifer Lawrence, Avril Lavigne en Kate Upton op het internet. De dader, Ryan Collins, is een 36-jarige man afkomstig uit Pennsylvania (VS). Hij krijgt minimaal een gevangenisstraf met een duur van 18 maanden opgelegd. Als blijkt dat hij ook zelf de foto's verspreid heeft kan dat verlengd worden naar een straf van minimaal 5 jaar.

Jennifer Lawrence, één van de grote slachtoffers van deze hack

Niet de schuld van Apple

We kunnen nu echter stellen dat het in deze zaak niet de schuld van Apple is. Collins heeft namelijk de foto's niet uit Apple's iCloud 'geplukt' door een beveiligingslek, maar heeft toegang tot de informatie verkregen door zogenaamde phishingmails te verspreiden. Deze phishingmails heeft hij ingezet om de wachtwoorden van deze beroemdheden te verkrijgen. Hij verstuurde de 'gemaskeerde' mails uit de naam van bedrijven als Apple en Google. 

Als de bekendheden tweestapsverificatie ingeschakeld hadden was dit probleem niet voorgekomen, omdat het toestel dan fysiek gebruikt moet worden bij het inloggen vanaf een nieuwe computer op iCloud. Omdat dit niet ingeschakeld was heeft Collins direct toegang verkregen tot de goed gevulde iCloud database. Lees hier de uitspraak van de rechter.

Hoe beveilig ik mijn iCloud?

De belangrijkste stap die je kunt nemen om je iCloud te beveiligen is tweestapsverifictie inschakelen. Voor Apple kun je deze tweestapsverificatie inschakelen op de Apple ID website. Voor je Google account kun je gemakkelijk hier tweestapsverificatie inschakelen. 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer