Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je een gloednieuwe iPhone of iPad en wil je de oude instellingen, foto’s, video’s en gegevens overzetten van je vorige toestel? Zo doe je dit!

Voordat je überhaupt een reservekopie of back-up kan overzetten op een nieuwe iPhone moet je er natuurlijk wel een hebben. In dit artikel lees je hoe je zowel met iTunes als met iCloud eenvoudig een reservekopie kan maken. Stel dit in en zorg dat je in nood altijd een back-up achter de hand hebt. Dit kan ook handig zijn als je een gebruikt iDevice moet herstellen en toch persoonlijke gegevens wilt bewaren.

Lees ook: iTunes en iCloud back-up maken van een iPhone

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Waardevolle gegevens en foto’s bewaren

Een van de voordelen van het automatisch laten maken van een reservekopie is dat je waardevolle instellingen en video’s, foto’s bewaart in deze back-up. Raak je jouw iPhone kwijt of gaat hij onherstelbaar stuk? Vervelend maar met een oude reservekopie ben je in ieder geval verzekerd dat dierbare gegevens nog in iCloud of op iTunes staan.

 Reservekopie iPhone iPad icloud

iCloud reservekopie terugzetten

Of je nou een nieuwe iPhone of iPad moet instellen of een ouder toestel wilt herstellen je zal sowieso een activatieprocedure moeten doorlopen.

Lees ook: Zo zet je een iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Als je in het activatieproces terecht komt verschijnen er stap voor stap vragen over hoe je de iPhone wilt instellen. Zo wordt er gevraagd naar de taalkeuze, welke Wi-Fi je wilt gebruiken en ook of jij een iCloud reservekopie wilt terugzetten op je nieuwe iPhone. Log bij deze vraag in met jouw persoonlijke Apple ID (waar de iCloud reservekopie op staat). Vervolgens zal de iPhone een overzicht tonen van oude reserve kopieën uit het verleden met bijbehorende datum. Kies vervolgens de iCloud back-up die jij nodig denk te hebben. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer