Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Programmeren kun je leren. Tegenwoordig zelfs met de helpende hand van Apple. In de iBooks Store is vanaf nu een complete cursus programmeren beschikbaar gesteld. Een cursus waar je zeker wel een jaar zoet mee bent. In het lesprogramma worden alle geheimen van het edele vak apps programmeren met behulp van Swift gedeeld.

De cursus wordt gegeven in de vorm van een e-book. De doelgroep is vooral op high schools en community colleges te vinden, maar ook als je niet binnen die target groep valt is het zeker de moeite waard om even je neus in de e-boeken te steken. Programmeren is immers een bijna onmisbare vaardigheid geworden in deze wereld vol moderne techniek.

Lees ook: Apple maakt je overstap nu nog gemakkelijker

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gratis programmeerlessen door Apple

Goed nieuws voor iedereen met een beperkt budget. Het e-book, geschreven door Apple-engineers en docenten is geheel gratis te downloaden. Het is echter wel van belang de Engelse taal goed machtig te zijn, want de lesstof is alleen in het Engels verkrijgbaar. Wanneer je niet echt een boekenwurm bent, valt er ook nog genoeg te leren, via iTunes zijn namelijk ook meerdere videolessen te bewonderen.

Apple pakt dit project serieus aan en binnenkort starten zes scholen met het programmerings-lesprogramma. In Houston wordt er namens Apple zelfs een iOS Coding and Design School geopend. Op deze school zal het curriculum volledig gericht zijn op de lesprogramma’s van Apple. Door middel van playground-oefeningen, kleine projecten en tentamens leren studenten de kneepjes van het programmeerdersvak.

Lees ook: Zo zet je de YouTube pop-up in Safari uit op je iPhone of iPad

Aan docenten wordt ook gedacht. Met behulp van een handleiding krijgen docenten de nodige handvatten om het lesprogramma zo goed mogelijk over te brengen. daarbij levert Apple ook kant-en-klare keynote presentaties aan.

Het is niet de eerste keer dat Apple zich op het delen van kennis richt.  De nieuwe activiteiten en diensten vallen onder een trend die Apple de laatste jaren volgt. Een trend waardoor Apple minder een statisch merk en meer een echte community wordt. Een stroming waar kennis voorop staat. Op dit moment uit Apple dit door het delen van e-books en het geven van lezingen bij Today at Apple.

Zin om te beginnen? Lees hier alle ins-and-outs en duik direct de iBook Store in.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer