Back to Top

Dat de iMac Pro speciaal voor professionals is, wisten we al, maar dat Apple’s iMac in volle glorie, dus met volledige uitrusting meer dan 17.000 euro zal gaan kosten is een grote verrassing. Lees hier het hoe en waarom.

ZDNet maakte naar aanleiding van WWDC 2017 een schatting en komt op het memorabele bedrag van 17.000 euro uit.  De prijs van het instapmodel werd  al tijdens het Apple-event bekend gemaakt. Voor 4.999 dollar en euro, Apple zet de prijzen een-op-een door, heb je de basis iMac Pro in handen. Dit is al een aardige rib uit je lijf. Voor het bedrag krijg je een iMac met een 8-core Xeon-processor. Wanneer je een upgrade wil, van bijvoorbeeld een 8 naar een 18 cores  processor, dien je aan wat extra kosten te denken. Check hieronder de volledige lijst met extra kosten en upgrades.

Lees ook: iOS 11: beter en slimmer foto's maken

Prijsverwachting iMac Pro volgens ZDNet:

- Van een 8 naar een 18 cores processor: + 4.000 euro/dollar
- Van 32GB naar 128GB aan werkgeheugen: + 2.700 euro/dollar
- Krachtigste Pro Vega-videokaart: + 2.000 euro/dollar
- Van SSD naar 4TB: + 3.600 euro/dollar

Wanneer je alle bovengenoemde bedragen bij elkaar optelt kom je op het mooie, maar vooral heftige, bedrag uit van 17.299 euro/dollar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit een schatting is. In december zullen we precies te weten krijgen welke prijzen Apple zal gaan hanteren voor de upgrades, want vanaf dat moment komt de iMac in volledige uitrusting uit.

Lees ook: iPhone 8 wordt minder goed door Apple’s strijd met Qualcomm

Tijdens de WWDC-keynote op 5 juni werd de nieuwe iMac geïntroduceerd.  Deze werd vol enthousiasme onthaalt. Niet alleen door de nieuwe specificaties, maar ook door de opvallende kleur: Space Grey.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.