Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De strijd tussen Apple en Qualcomm heeft al meerdere staartjes gekregen. Zo dreigt de kwaliteit van de iPhone 8 er op achteruit te gaan door de eeuwige juridische strijd tussen de twee bedrijven. Wie dacht dat de haat en nijd niet erger kon, heeft het mis. Apple vs, Qualcomm heeft namelijk weer een nieuw hoogtepunt.

Qualcomm eist een importverbod op iPhones in de Verenigde Staten. De producent vraagt de Amerikaanse handelscommissie om dit verbod naar aanleiding van Apples beslissing om te stoppen met het afdragen van licenties aan Qualcomm. Mocht de Amerikaanse handelscommissie Qualcomm gelijk geven, dan kan de overheidsinstantie werkelijk de import van iPhones tegenhouden.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Bekijk ook: Losse iPhone toestellen vergelijken

Qualcomm eist importverbod

Een importverbod op iPhones in de Verenigde Staten kan voor Apple grote gevolgen hebben. De volledige productie van iPhones gebeurd in Azië. Met een importverbod op zak zou het in theorie onmogelijk worden voor Apple om de komende iPhone 8 in Amerika te lanceren.

Lees ook: Met één vinger in- en uitzoomen in Apple Kaarten en Google Maps

De strijd tussen Apple en Qualcomm

De twee giganten, Apple en Qualcomm, hebben sinds januari dit jaar een indrukwekkende strijd opgebouwd. Het begon allemaal met een beschuldiging van Apple naar Qualcomm. Volgens Apple zou Qualcomm gebruik maken van anti-competitieve patenten. Deze beschuldiging transformeerde in een rechtszaak. Sinds die allereerste rechtszaak zijn de bedrijven niet meer gestopt met het modder gooien naar elkaar. En het ziet er naar uit dat dit nog wel even voort zal gaan duren.

Lees ook: 10 voorspellingen over de iPhone 8 en 7s

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.