Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Al jarenlang behoort de iPhone tot de populairste smartphones. Veel mensen kiezen dit toestel dan ook vanwege zijn hoge gebruiksvriendelijkheid en multifunctionaliteit. Echter is het vinden van een bijpassend Sim Only telefoonabonnement een veel moeilijkere opgave. Binnen de telecomwereld zijn er namelijk ontzettend veel opties en mogelijkheden. Om de keuze te vereenvoudigen is het raadzaam onderstaand stappenplan te volgen die kan helpen om het juiste telefoonabonnement uit te kiezen.

Stap 1: Maandelijkse bedrag bepalen

Veel mensen kijken naar het maandelijkse bedrag wat ze moeten betalen als ze een nieuw telefoonabonnement moeten kiezen. Het is een goede drijfveer om uiteindelijk een deel van de abonnementen weg te strepen, want bij een sim only abonnement wordt er namelijk veel minder betaald dan bij een telefoonabonnement met smartphone. Deze is nooit gratis met abonnement en betaal je gewoon. Op jaarbasis kan het al enorm veel geld schelen als je kiest voor een abonnement zonder smartphone in plaats van met smartphone. Het is daarom goed om een richtlijn te hebben voor de maandelijkse uitgaven.

Stap 2: Duur van het abonnement vaststellen

Bij de keuze om een abonnement af te sluiten wordt vaak de vraag gesteld voor hoelang dit moet zijn. De keuze is vaak om een éénjarig of tweejarig abonnement te kiezen. Voor mensen die niet zolang gebonden willen zijn is een éénjarig abonnement een goede uitkomst. Personen die het niet erg vinden om langer in zee te gaan met een aanbieder kiezen vaak voor een tweejarig abonnement. Bij laatstgenoemde optie gelden vaak ook extra voordelen, zoals kortingen of leuke extraatjes. Bedenk daarom goed voor welk termijn het abonnement moet dienen.

Stap 3: Datalimiet bepalen

De toename van mobiel internet houdt ook in dat mensen steeds meer data gaan verbruiken. Daardoor wordt er steeds meer opgelet hoeveel data een abonnement bevat. Veel personen vinden het vervelend om continu hun datalimiet in de gaten te houden en spelen liever op safe door een abonnement te kiezen waarin ruim voldoende of veel MB’s worden aangeboden. Op die manier kun je onbezorgd Facebooken op je smartphone, en applicaties downloaden in de app store. Kijk daarom eerst wat je huidige internetverbruik is. Op basis daarvan kan het datalimiet worden vastgesteld voor het nieuwe abonnement.

Stap 4: Belminuten vaststellen

Wat geldt voor het datalimiet geldt min of meer ook voor het aantal belminuten. Fanatieke bellers kiezen vaak voor meer belminuten in tegenstelling tot mensen die dat niet doen. Bepaal daarom wat je maandelijkse belkosten zijn en wat je gemiddelde verbruik is. Wellicht is het mogelijk om minder belminuten te nemen, waardoor je ook minder kosten maakt. Binnen diverse bundels die de Sim Only providers tegenwoordig aanbieden is het mogelijk om onbeperkt te bellen. In dat geval hoef je nooit meer bezorgd te zijn over een langdurend uitgaand (mobiel) telefoongesprek.

Stap 5: Vergelijken en de knoop doorhakken

De laatste stap is misschien nog wel het moeilijkst. Nu alle factoren zijn bepaald wordt het tijd om verschillende aanbieders met hun bijbehorende abonnementen te vergelijken. Indien je maandelijks niet zoveel kwijt wil zijn, dan kun je bijvoorbeeld al direct gaan zoeken naar de beste sim only abonnementen en deze vergelijken. Middels een vergelijker zie je vaak in één oogopslag welke soorten sim only abonnementen er worden aangeboden en hoeveel dit maandelijks gaat kosten. Dit maakt het een stuk makkelijker om de knoop door te hakken en het juiste telefoonabonnement zonder nieuw toestel te kiezen.

Een los nieuw toestel bij je Sim Only abonnement? Kijk in onze losse toestellen vergelijker voor nieuwe iPhones (losse toestellen):

Losse nieuwe iPhone toestellen (zonder abonnement) vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer