Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Van alle foto’s naar foto’s met advertentie en vanaf nu krijg je alleen specifieke foto’s te zien. Is dit het gevolg van het feit dat Facebook Instagram heeft gekocht? 

Instagram heeft in een officiële aankondiging vertelt over het implementeren van persoonlijke foto algoritmes. Gisteren vertelde ze in hun blog dat de algoritmes snel verwerkt zullen worden in de iOS en Android app.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Algoritme op Instagram

Tot op de dag van vandaag verschijnen alle foto’s in chronologische volgorde op jouw tijdlijn. Dit is snel verleden tijd als het aan Instagram ligt. Door het nieuwe algoritme wordt, aan de hand van persoonlijke voorkeuren, bepaald welke foto’s jij op je tijdlijn krijgt. Dit algoritme is voor iedere gebruiker uniek.

Voorbeeld algoritme

Stel je voor dat je het Instagram account van ons volgt en het Instagram account van een bekende. Normaliter kreeg je alle foto’s in je tijdlijn te zien als diegene iets gepost had. Druk jij regelmatig op ‘vind ik leuk’ bij een post van ons en niet bij die van de bekende, dan verdwijnen op den duur de updates van de bekende uit jouw tijdlijn. Instagram denkt en gaat er vanuit dat jij de foto’s van die bekende niet meer interessant vindt.

Negatieve feedback

Instagram heeft aangegeven om de verandering zeer snel door te voeren. Er is nu al veel negatieve feedback op deze verandering omdat veel gebruikers bang zijn voor gezichtsverlies. Het merendeel van de Instagram gebruikers verwacht een button om te switchen tussen een ‘chronologische tijdlijn’ en een ‘algoritmische tijdlijn’, net zoals op Facebook.

Updates Instagram

Zoals Instagram gebruikers de laatste tijd wel gemerkt hebben zijn er veel ontwikkelingen gaande op de sociale dienst. Eerder kwam de handige feature uit om snel te kunnen wisselen van verschillende Instagram accounts.Instagram iPhone wisselen accounts

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.