Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Instagram gebruikt kunstmatige intelligentie om vervelende reacties te weren en verwijderen. Met deze nieuwe aanpak wil Instagram ook spam aanpakken en van social media een fijnere plek maken.

Minder vervelende reacties door kunstmatige intelligentie

Door middel van kunstmatige intelligentie worden de nare commentaren door een computer herkend. Met behulp van een filter worden de vervelende reacties onzichtbaar gemaakt. Tot nu toe werkt deze filter alleen in het Engels. Het is dus nog een kwestie van tijd tot het bedrijf ook andere talen kan gaan toevoegen en filteren.

Als er na een filter blijkt dat een opmerking niet gepast of haatdragend is, wordt deze direct onzichtbaar gemaakt. Alleen de plaatser kan nu nog de reactie zien, hierdoor zal de persoon in kwestie zelf niet eens doorhebben dat zijn of haar bericht is verwijderd.

Bekijk ook: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Spam opsporen en verwijderen

Niet alleen haatcomments of vervelende reacties worden voortaan door computer geweerd, ook spam wordt door middel van kunstmatige intelligentie aangepakt. Met behulp van onze kunstmatige vrienden wordt spam opgespoord en verwijderd. Deze functie is inmiddels al wel in negen verschillende talen werkzaam, waaronder Engels. De Nederlandstalige spamfilter is eveneens als de reactie-filter nog in de maak.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Lees ook: App Store omzet van 7,3 miljard

Lees ook: Instagram Stories gids: Dit is het en zo kun je het gebruiken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.