Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Instagram Stories oftewel Instagram verhalen. In dit artikel leggen wij jou uit wat het is en hoe je het kunt gebruiken.

Instagram Stories vs Snapchat

Ik hoor je denken. Is dit niet precies hetzelfde als Snapchat Stories? Klopt helemaal! Je kunt net als in Snapchat foto’s voor een bepaalde tijd op Instagram zetten. Met optie kun je er voor kiezen om een slideshow van foto’s te maken die alleen voor jouw volgers te zien zijn. De foto’s verdwijnen automatisch, net als in Snapchat, na 24 uur.

Met de Instagram Story foto’s kun je verschillende poppetjes, emoji’s en teksten toevoegen aan de foto. Ik hoor je weer denken: ‘Dit doet Snapchat toch ook?’ Bingo! Het lijkt erop dat Instagram de digitale oorlog heeft verklaard aan Snapchat.

Zo maak je jouw eigen Instagram Story

Zodra je de update voor Instagram hebt geïnstalleerde van de App Store (iPhone) kun je aan de slag. Open Instagram en druk linksboven op ‘+’. Maak dan een spectaculaire foto/video of swipe naar beneden op je scherm en klik op die ene te gekke foto van dat leuk feestje. Het lijkt wel erg veel op Snapchat vind je niet?

instagram story toevoegen

Bewerk je Instagram Stories

Druk op de ‘Aa’ knop om tekst toe te voegen en gebruik de pen om een mooie tekening in een gewenste kleur te maken. Als je klaar bent om de Van Gogh uit te hangen druk je op ‘Klaar’ en hij is klaar om aan jouw Instagram Stories toegevoegd te worden.

instagram story bewerken

Vrienden hun Stories / verhalen bekijken

Aan de bovenkant van de Instagram tijdlijn staat, in chronologische volgorde, alle Instagram Stories van je vrienden en familie. Druk op hun foto om hun Story te bekijken. Heeft een vriend een regenboogkleurige cirkel om hun Story heen? Dan betekent dat dat deze vriend een nieuwe Story heeft toegevoegd aan zijn Instagram.

instagram story vrienden bekijken

Zien wie jouw Instagram Stories bekijkt

Net als bij Snapchat kun je zien wie jouw Stories bekeken heeft. Dit is ook een van de grootste successen bij Snapchat geweest. Door sociale goedkeuring te krijgen gaan mensen zichzelf en hun leven meer waarderen en levert dit positieve energie op.

Druk op jouw Instagram Story en sleep het scherm omhoog. Nu krijg je een eenvoudig overzicht te zien van de Instagramvolgers die jouw verhaal hebben bekeken.

Instagram Stories opslaan en verwijderen

Net als in Snapchat, we kunnen iedere zin wel zo beginnen haha, kun je jouw waardevolle foto of video opslaan of juist verwijderen. Ben je iets te dronken geweest en zijn de foto’s niet om aan te zien? Verwijder ze dan eenvoudig door op de drie puntjes te klikken in jouw Instagram Story.

Verberg Instagram verhalen voor een ex of jouw moeder

Het handige is dat je jouw verhaal kunt verbergen voor bepaalde personen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ ‘Verberg mijn verhaal voor’ en selecteer een bepaalde volgers. 

Ben je nou echt helemaal klaar met Instagram bekijk dan dit: Hoe verwijder ik mijn Instagram?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer