Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Dit is de perfecte tip voor iedereen die geen zin meer heeft om zich door saaie Instagram Stories te moeten ploegen. Naarmate de Instagram-functie populairder wordt, hoe meer het bekijken van ieders Story bijna een dagtaak is geworden. Gelukkig is Instagram daar met een perfecte oplossing! Het is vanaf nu mogelijk de Stories van bepaalde vrienden te muten.

Het is heel simpel om de Instagram Story van iemand te verbergen. Voor deze tip ga je als volgt aan de slag:

  1. Bovenin je scherm zie je het overzicht met alle verhalen, scroll binnen dit overzicht naar de persoon in kwestie wiens Story je wilt muten.

  2. Klik op de foto en houdt je vinger er langer vast, totdat er een menu onderin je scherm verschijnt.

  3. Tik in dit menu vervolgens op Uitschakelen.

Lees ook: Instagram Stories gids: Dit is het en zo kun je het gebruiken

Spijt? Of beginnen de afkickverschijnselen erg hevig op te spelen? Je kunt je keuze natuurlijk ook nog ongedaan maken.

  1. Scroll in het Stories-overzicht, bovenaan in beeld, helemaal naar rechts. Hier kun je de gedempte Instagram Stories alsnog vinden en bekijken.

  2. Wanneer je bepaalde Stories niet meer wilt dempen, kun je door de foto langer ingedrukt te houden en binnen het oppoppende menu op Inschakelen te tikken de Stories weer terug in je overzicht krijgen.

Lees ook: Nieuw: Live video op Instagram!

Goed om te weten voor iedereen met een kriebelend gevoel van schuld: de persoon in kwestie krijgt nergens een melding van. Je kunt dus gerust die lieve, maar op Instagram overactieve, vriendin dempen zonder dat ze het doorheeft.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer