Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Instagram Stories. Het is nu mogelijk om met een foto of video een reactie plaatsen op iemands Story. Je bent nu nu dus niet meer beperkt tot een aantal leestekens, maar je kunt helemaal losgaan met visueel beeld. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden.

Reageren met foto of video

Wanneer je nu naar Instagram Stories aan het kijken bent, kun je via de nieuwe camera-knop linksonder in beeld reageren met een filmpje of foto. Dat is natuurlijk alleen maar mogelijk binnen de 24 uur dat de Story online staat. Voor een perfecte en Instagramwaardige video kun je ook effecten als Boomerang en Rewind aan je video toevoegen.Ook kun je losgaan met stickers, filters en tekst. Het moge duidelijk zijn: reageren op een Story kan net zo uitgebreid als je eigen Verhaal zijn.

Lees ook: Instagram Stories gids: Dit is het en zo kun je het gebruiken

Als geheugensteuntje voor de ander en om Snapchat-momenten te voorkomen (“Goh, wat had ik zelf eigenlijk verstuurd?”), kun je een miniatuur versie van de Story in je eigen reactie slepen. En hoe werkt het allemaal voor de ontvanger? Wanneer je een reactie ontvangt, kun je die vinden in je Direct-inbox. Met een tik op het scherm kun je de reactie bekijken. Wanneer je een reactie hebt bekeken, krijgt de afzender daar een notificatie van.

Snapchat versus Instagram Stories

Reageren op Instagram Stories met foto of video is een functie die ons social media goeroes natuurlijk al heel erg bekend voorkomt. Zo is een soortgelijke functie al langer op Snapchat beschikbaar. Het is, helaas voor Snapchat, nu wel zo dat de ‘copy-cat’ populairder is geworden dan het origineel. Instagram claimt dat er nu 250 miljoen (!) mensen dagelijks gebruik maken van Instagram Stories. Dat is zeker niet mis en is lastig voor Snapchat om nog aan te tippen. Ondertussen voegt Snapchat wel nieuwe functies aan het platform toe, om zich zo te onderscheiden van Instagram.

Lees ook: Nieuw: Live video op Instagram!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.