Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Instagram is de grootste winnaar van 2019: het kreeg naar verhouding de meeste nieuwe gebruikers erbij. Niet zo vreemd dat bedrijven en particulieren graag meer Instagram volgers krijgen. Gaat dit niet snel genoeg: Instagram volgers kopen is een goed alternatief. Bekijk, voordat je volgers koopt, de belangrijkste de do’s en don’ts.

De groei van Instagram

Facebook blijft al enige jaren leeglopen. In 2019 daalde het aantal Nederlandse Facebookgebruikers met ruim 700.000 accounts. Veel jongeren maar ook ouderen zijn overgestapt naar Instagram. Dit heeft gedeeltelijk te maken met het groeiend wantrouwen in Facebook. Wat velen niet weten: Instagram is onderdeel van Facebook.

Facebook zag het aantal gebruikers met 9% afnemen, terwijl Instagram een groei kende van maar liefst 20%. In 2019 zijn er ruim 4,9 mln. Nederlandse Instagram gebruikers actief.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe meer volgers, hoe meer aandacht

Bij Instagram draait het allemaal om media (foto’s en filmpjes), dit is dan ook de basis van dit social netwerk. Voor bedrijven ligt hier een uitdaging: hoe trek je geïnteresseerden naar je bedrijfswebsite met behulp van foto’s? Het toevoegen van een linkje aan een bericht is alleen weggelegd voor bedrijfsprofielen met meer dan 10.000 volgers of door middel van een betaalde advertentie.

Meer volgers betekent meer aandacht, zelfs zonder het gebruikmaken van een linkje (URL). Niet alleen bedrijven maar vrijwel iedereen staat graag in de aandacht. Een Instagram account met veel volgers heeft namelijk een aantal voordelen:

  • De mogelijkheid om influencer te worden
  • Jouw mening wordt gemakkelijker geaccepteerd of gedeeld
  • Sneller onder de aandacht brengen van belangrijke zaken
  • SEO voordeel voor websites

Daarnaast is er een rijke handel in Instagram accounts met veel volgers. Hoe komen grote accounts toch aan al hun volgers? Dat lees je hieronder, waaronder ook de optie Instagram volgers kopen.

Meer Instagram volgers zonder te betalen

Je hoeft niet altijd Instagram volgers te kopen: je kunt ze namelijk ook gratis krijgen. Hier moet je echter wel wat voor doen. Het helpt om interesse in anderen te tonen. Dit doe je door foto’s van vrienden of onbekenden te liken, zodat jij jezelf onder de aandacht brengt. Uit onderzoek blijkt dat het liken van 100 willekeurige foto’s je 5 tot 7 nieuwe volgers oplevert. Je moet dus heel wat foto's liken om nieuwe volgers binnen te halen.

Heb je hier geen tijd voor? Volg je concurrenten: grote kans dat ze je terugvolgen. Het is ook belangrijk om in je post gebruik te maken van hashtags (hekje). Dit maakt de vindbaarheid van je berichten een stuk groter. Je kunt tot 30 hashtags gebruiken, dus leef je uit. Kijk ook eens naar populaire hashtags, hierdoor bereik je een groter publiek.

Instagram volgers kopen: 5 tips

Besluit je toch om Instagram volgers te kopen, bekijk dan onderstaande tips.

Do: de aanbieder checken

Instagram volgers of likes kopen is zo populair dat er ook aardig wat malafide aanbieders tussen zitten. Zoek op vergelijkingssites en reviewsites naar de aanbieder van je keuze: wat zeggen anderen hierover?

Don’t: veel volgers in één keer kopen

Ben je nieuw, probeer dan eerst de aanbieder uit. Levert hij de beloofde volgers maar nog belangrijker: gaat het hier ook om actieve volgers of Instagram accounts?

Do: echte volgers kopen

Je hebt vaak de keuze uit echte of neppe volgers of likes. Bij de eerste gaat het om actieve accounts die zelf ook het nodige aantal volgers hebben. Neppe volgers of likes komen van fake accounts af. Dit laatste is een stuk goedkoper, maar je kunt je voorstellen dat je hier weinig aan hebt. Instagram verwijdert regelmatig fake accounts, waardoor je ook je volgers weer kwijtraakt.

Don’t: zo snel mogelijk veel volgers

De groei van een Instagram account heeft een natuurlijk verloop. Wie veel volgers in één dag erbij krijgt, ziet er al snel fake uit. Spreid de aankoop van je Instagram volgers en zorg dat deze in de loop van een aantal weken tot maanden erbij komen.

Do: prijzen vergelijken

Er is veel concurrentie in de verkoop van Instagram volgers. Bij de een betaal je €1,49 per 100 volgers, terwijl de ander al snel €3 voor hetzelfde aantal rekent. Nu lijken deze prijsverschillen klein, maar bij 10.000 likes worden die verschillen al snel een stuk groter. Vergelijk daarom goed: dit kan je veel geld besparen.

Is Instagram volgers kopen verboden?

Instagram volgers kan handig zijn, maar hoe zit het met de legaliteit? Het is niet verboden om Instagram volgers te kopen. Wel moet je er rekening mee houden dat het hier om geautomatiseerde nepaccounts gaan, aangemaakt in het buitenland. Wanneer Instagram een schoonmaakbeurt houdt en deze nepaccounts opruimt, ben je in één klap al je gekochte volgers kwijt. Dit is wel een risico waar je rekening mee moet houden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer