Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds deze week kunnen Instagram gebruikers officieel van meerdere accounts wisselen zonder uit te loggen. Hier lees je hoe je kunt wissel van Instagram accounts.

Vorige week kregen een aantal gebruikers in de gaten dat de functie uitgerold werd. Instagram bleef toen echter nog stil met een reactie op deze verandering.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Instagram voor meerdere accounts

Doordat jij niet meer hoef uit te loggen om van account te wisselen wordt het makkelijker om meerdere accounts bij te houden. Instagram kwam deze week met een officiële reactie via hun eigen FAQ website. Gebruikers kunnen tot maximaal 5 accounts toevoegen om vervolgens hier tussen te kunnen wisselen. Wil jij dit testen of gebruiken? Op deze manier krijg je het voor elkaar:

  1. Ga naar jouw profielpagina en klik rechtsboven op het tandwieltje.
  2. Onderaan de pagina die je te zien krijgt, kun je extra accounts toevoegen.
  3. Nadat je dit gedaan hebt kun je door op jouw gebruikersnaam, bovenaan je scherm, te tikken wisselen van accounts. Vervolgens zie je een overzicht met beschikbare accounts en kun je wisselen van Instagramaccount.

Gebruikers kunnen ook langere tijd hun profielafbeelding ingedrukt houden om een drop-down menu te krijgen met beschikbare accounts. Vervolgens kun je ook hier weer wisselen van Instagramaccount.

 

 

Is het wisselen van Instagramaccount handig?

Veel (bekende) mensen hebben naast hun persoonlijk account nog een professioneel account. Ook zijn er veel mensen die een Instagram bijhouden voor hun werk en daarnaast nog een privé account hebben. Tot voor kort konden gebruikers alleen wisselen door eerst uit te loggen en vervolgens weer in te loggen in het gewenste account. Erg omslachtig allemaal. 

OPGELET! Het account waar je voor het laatst mee gewerkt/ingelogd hebt daarvan krijg je notificaties van. Dit heeft Instagram bewust gedaan zodat jij niet gek wordt van de verschillende pushmeldingen van de meerdere accounts. 

Vind jij de nieuwe optie een goede toevoeging aan Instagram? Laat jouw mening hieronder weten!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer