Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In het voorjaar van 2018 rolt het nieuwste besturingssysteem voor iPhone en iPad uit: iOS 11.3. De Beta versies zijn inmiddels uitgebracht, waarbij iOS 11.3 Beta 6 de laatste versie was. Wat is er nieuw in iOS 11.3, en welke verbeteringen heeft Apple aangebracht?

iOS.3 laat heel wat verbeteringen ten opzichte van de vorige versie zien. Apple richt zich met dit besturingssysteem op een betere controle van de batterij conditie. Dankzij het vernieuwde batterij beheersysteem krijgen iPhone bezitters meer inzicht in de batterij prestaties. Zo is inzichtelijk of Apple de snelheid van de processor vertraagt, iets dat vooral gebeurt bij een verouderde batterij. Wie overigens regelmatig last heeft van een crash na een piekvermogen, kan er beter voor kiezen om de batterij te laten vervangen. Via een officiële Apple Store kost dit slechts €29.

Bekijk ook: iPhone toestellen op prijs vergelijken

ARkit 1.5 en AirPlay 2

Augmented Reality games worden nog beter dankzij ARkit 1.5, dat in staat is om virtuele objecten in kaart te brengen en te plaatsen. AR is de meest moderne en diepgaande technologie van nu en de toekomst.

Binnen de Beta 3 versie van iOS 11.3 konden gebruikers de AirPlay 2 functie activeren. Hiermee is het mogelijk om volledig draadloos audio en media naar een Apple TV te zenden. Omdat deze functies niet volledig functioneel waren, heeft Apple deze weer verwijderd. Het is niet bekend of AirPlay 2 in een latere iOS versie beschikbaar zal zijn.

Gezondheidsrapporten en zakelijke chat

Onder iOS 11.3 is ook een nieuwe health app beschikbaar. Deze met een wachtwoord beveiligde app verzamelt gezondheidsgegevens, met als doel om deze met zorgverleners te delen. Uiteraard bepaalt iedereen zelf welke gegevens mogen worden opgeslagen.

Ook vernieuwend is de zakelijke chat, dat bij Apple bekend staat als business chat. Hiermee kunnen gebruikers rechtstreeks communiceren met bekende bedrijven. Het maken van afspraken of het plannen van aankopen; het loopt allemaal via de zakelijke chat. We komen binnen business chat alleen Amerikaanse bedrijven tegen. het is nog onbekend of deze functie ook voor Nederlandse iPhone bezitters beschikbaar is.

Ondersteunende toestellen

iOS 11 wordt niet door alle toestellen ondersteund. iPad 4, iPhone 5 en iPhone 5C kunnen niet omgaan met iOS 11.3. Vanaf de iPhone 5S en hoger is iOS 11.3 wel beschikbaar. Dit geldt ook voor de iPad Air, Pro en Mini 2,3 en 4.

Vergelijk: Alle mobiele abonnementen met iPhone vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer