Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het scherm van de iPhone kan altijd kapot gaan. Wie dit scherm door een derde partij heeft laten vervangen, krijgt met de iOS 11.3 update mogelijk te maken met een niet werkend touchscreen.

Dit probleem doet zich alleen voor na de update naar iOS 11.3. Bij sommige iPhonebezitters met een vervanging scherm blijkt het touchscreen onbruikbaar geworden. Hierdoor is het apparaat niet meer te bedienen. Third-party schermbouwers geven aan dat het probleem Inmiddels is opgelost. Dit geldt echter alleen voor iPhones die vanaf 10 april een schermreparatie krijgen. Ondertussen zitten veel andere iPhone eigenaren met hun handen in het haar.

Wie zijn iPhone toestel vóór 10 april van een nieuw scherm heeft laten voorzien, doet er goed aan om nog even niet te updaten naar iOS 11.3. Deze update verscheen vanaf 3 april en is nog niet op alle toestellen geïnstalleerd. Vooral gebruikers die kiezen voor handmatige update, werken mogelijk nog onder de oudere iOS versie. Let erop dat het na de iOS 11.3 update niet meer mogelijk is om te downgraden naar iOS 11.2.6.

Microchip is de bron van het probleem

iPhones zijn voorzien van een speciale microchip die gekoppeld is aan het scherm. Bij het vervangen van het display zou ook de chip moeten worden aangepast. Doet de reparateur dit niet, dan kan het touchscreen niet meer reageren. Dit probleem doet zich voor bij de iPhone 8 of iPhone 8 Plus, beiden uitgebracht in september 2017.

Reparateurs merken ook andere problemen op. Wanneer de frontcamera van de iPhone X wordt vervangen, wordt Face ID automatisch geblokkeerd. Dit geldt ook voor Touch ID, die zichzelf uitschakelt wanneer de reparateur aan de scanner rommelt. Deze problemen hebben echter niks te maken met de iOS 11.3 update maar zijn al langer bekend.

Vergelijk nu zelf (tip!): iPhone abonnementen

Opletten met garantieperiode

Naar verluidt zou Apple deze problemen opzettelijk veroorzaken om onofficiële reparateurs hun werk te ontnemen. Apple wil reparaties liever onder eigen vlag uitvoeren, waarmee het verzekerd blijft van omzet.

Injured Gadgets, groothandel-leverancier van reparatie onderdelen, denkt dat het om ongeveer tweeduizend niet werkende iPhones gaat. Omdat het model slechts een half jaar op de markt is, zullen veel mensen eerder kiezen voor de garantie bij een erkende serviceprovider. Mocht het probleem van een niet werkend touchscreen zich na schermreparatie voordoen, dan valt ook dit onder de garantieperiode. Het is echter wel opletten met oudere toestellen waarvan de garantie verlopen is. Schermreparatie is bij een niet officiële reparateur vaak voordeliger, maar kan ook extra problemen met zich meebrengen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer