Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Oudere iPhone toestellen, met name van de 6e en 7e generatie, laten soms uitval zien. Dit wordt veroorzaakt door een oudere accu die slecht om kan gaan met een piekvermogen. Met de iOS 11.3 versie hebben gebruikers de mogelijkheid om de prestatievermindering uit te schakelen.

De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat de oudere toestellen dit niet meer bij kunnen benen. Oude accu’s kunnen zo slecht omgaan met een piekvermogen, dat het gehele toestel uitvalt. Het maakt hierbij niet uit of de accu nog vol is: het leed is al geschied voor je het in de gaten hebt.

De beste oplossing is natuurlijk het vervangen van de versleten batterij. Toch is er nog een andere mogelijkheid, die dankzij de aankomende iOS versie 11.3 verbetering belooft. Met de uitknop wordt de procesvertraging voor deze oudere iPhone toestellen uitgeschakeld. Gebruikers krijgen na het uitvallen van hun toestel een melding van deze crash te zien. Vervolgens verschijnt de nieuwe uitknop onder de instellingen van de batterij.

Overigens heeft Apple het accubeheer in de iOS 11.3 versie voor alle iPhone toestellen verbeterd. Onder instellingen> batterij vind je een nieuwe functie ‘conditie van de batterij’. Wanneer de conditie niet op 100% staat heeft Apple de energiebeheerfunctie ingeschakeld. Hiermee wordt de iPhone langzamer om te voorkomen dat het toestel uitvalt. Wie dit niet wil kan ervoor kiezen om deze optie uit te schakelen, de processor blijft dan op normale snelheid draaien.

Gebruik kan leiden tot onverwachte crashes

De extra uitknop moet toesteluitval voorkomen. Toch kan het activeren van de uitknop tot onverwachte crashes leiden. Gebruikers krijgen dan ook eerst deze waarschuwing te zien. In principe zou het activeren van de uitknop definitief moeten zijn. Dit is echter niet het geval, bij een volgende toestelcrash blijkt dat gebruikers opnieuw deze keuze kunnen maken.

Kosten vervangen van een versleten accu

Wie niet continu de spanning van een crash wil ervaren kiest ervoor om de versleten accu te vervangen. Apple heeft het vervangen van iPhone accu’s recent goedkoper gemaakt. Dit geldt voor alle toestellen vanaf iPhone 6. Het vervangen kost €29, ongeacht de kwaliteit van de oude batterij.

Wie voor dit bedrag zijn accu wil laten vervangen neemt contact op met een Apple Store. Deze zijn te vinden via de website van Apple, waarbij een afspraak wordt ingepland bij een erkende Apple Store of reseller. Het vervangen van de iPhone accu bij andere winkels kan duurder uitvallen, maak daarom altijd een afspraak via de officiële website van Apple.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer