Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hier volgt weer een bewijs dat iOS 11 ons leven echt een klein stukje gemakkelijker gaat maken. Met de komst van de software update wordt het namelijk mogelijk meer met je screenshots te doen.

Pen en papier zijn straks verleden tijd. Met de update van de tech gigant wordt het mogelijk om direct aantekeningen te maken en tekst toe te voegen aan screenshots. In dit bericht lees hoe je, heel eenvoudig, screenshots kunt bewerken.

Lees ook: Wijst de nieuwe foto-app van Apple op een betere iPhone 8 camera?

Het maken van een screenshot gaat in iOS net wat anders. Na de homeknop en powerknop ingedrukt te hebben, verschijnt een miniatuur van de screenshot linksonder in beeld. Tik op deze miniatuur en je kunt direct beginnen met bewerken. Wanneer je meerdere screenshot na elkaar hebt gemaakt kun je deze allemaal tegelijk bewerken: handig!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het bewerken van een screenshot, wat zijn de mogelijkheden?

  • Onderaan in beeld verschijnen de bewerkingsopties en penselen. Deze zien er ongeveer hetzelfde uit als binnen de notitie-app. Zo kun je kiezen uit een pen, markeerstift, potlood, gum en een lasso om je bewerkingen te verplaatsen. Verder kun je voor je aantekeningen kiezen tussen de kleuren: zwart, wit, blauw, groen, geel en rood.

  • Rechtsonder vind je een plusje waar je de overige opties mee kunt openen. Dit zijn: tekst toevoegen, een handtekening maken, onderdelen uitlichten met een vergrootglas en het toevoegen van pijltjes en andere vormen.

  • Terugdraaien van bewerkingen doe je met behulp van het pijltje rechtsboven in beeld.

  • Het is ook mogelijk om je screenshot bij te snijden. Dit doe je door de blauwe omlijning naar de gewenste positie te schuiven.

  • Klaar? Dan kun je linksboven in beeld op het woordje Gereed tikken.

Lees ook: Waarom de iOS 11 update wijst op een randloos iPhone 8-design

Wanneer gebruik maakt van deze functie op je iPad, kun je ook je Apple Pencil erbij pakken, Dit maakt het maken van aantekeningen nog veel gemakkelijker. Bij eerder iOS-versies is het ook al mogelijk om aantekeningen over een screenshot te maken. Maar de komst van de update hoef je niet meer eerst naar de foto-app te gaan. Daarbij zijn er nu ook meer bewerkingsopties.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.