Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwere iPhones van Apple hebben allemaal stuk voor stuk een prachtige camera. Kijk maar naar de Shot On iPhone video’s en je weet genoeg. Maar naast een goede camera is een goede Foto’s-app ook van essentieel belang. Gelukkig snapt Apple dat en verschijnt er in iOS 11 een geheel vernieuwde Foto’s-app.

Als we even kritisch naar de huidige Foto’s-app kijken, kunnen wel stellen dat deze aan een opknapbeurt toe is. Met een nieuw bedieningspaneel in het verschiet kan de belangrijke foto-app op de iPhone ook echt niet ontbreken op het lijstje met updates.

Lees ook: Apple werkt hard aan een 5G-netwerk

Nieuwsgierig naar de verbeteringen? Lees dan vooral verder:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Meer foto’s en minder opslagruimte

Met de update naar iOS 11 wordt het mogelijk meer foto’s te maken en op te slaan. Met dank aan HEVC, High Efficiency Video Codec, en HEIF, High Efficiency Image Format, wordt het mogelijk twee keer zoveel foto's op te slaan met dezelfde opslagruimte.

Betere Live Foto’s

Deze update komt als geroepen als je een foto maakt van een bewegend object: Live Foto’s mét betere animatie mogelijkheden. Wat je kunt verwachten? Drie nieuwe effecten.

  1. Loop, met dit effect blijft de Live Foto zich oneindig herhalen.

  2. Bounce, met dit effect spoelt de Live Foto zich vooruit en weer terug

  3. Long exposure, dit laatste effect zorgt ervoor dat de animatie soepeler verloopt

Lees ook: Webpagina doorzoeken in Safari met je iPhone of iPad

Automatisch synchroniseren van foto’s met gezichtsherkenning

Apple denkt bij de iOS update ook aan efficiëntie. De  drukke fotomaker krijgt  namelijk een beetje hulp bij het sorteren van foto’s. Door de gesynchroniseerde gezichtsherkenning worden alle, door de gezichtsherkenning, herkende gezichten apart in verschillende mappen verzameld. Deze informatie is ook terug te vinden op andere Apple apparaten, waardoor het binnen een handomdraai mogelijk is alle foto’s van iemand terug te vinden.

Portretstand wordt nog beter uitgewerkt

Deze update geldt alleen voor de iPhone 7 Plus bezitters onder ons. Met de update naar iOS 11 heeft Apple de portretfunctie naar een hoger level getild. Vanaf iOS 11 zal de portretmodus gebruik maken van hdr-kwaliteit, optische beeldstabilisatie en een heuse  True Tone-flitser voor betere en meer natuurgetrouwe portretten in het donker.

Viva la gifjes

Wist je al dat het “gifje” 30 jaar is geworden? Het is dus zeker wel tijd dat er ook een speciaal plekje in je filmrol kan worden toegewijd aan gifjes. Na de update kun je voortaan je favoriete gif-bestanden opslaan en bekijken of delen wanneer jij dat wilt.

Lees ook: Zo stuur je foto's met filter via WhatsApp

Extra opties voor Aandenkens

De Aandenkens binnen de foto-app kunnen voortaan uitgebreid worden met een portretstand. Ook wordt het mogelijk om filmpjes te maken met alle foto’s en video’s van wedstrijden, concerten, dieren, avondjes uit, bruiloften en meer.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer