Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de komst van iOS 11 zorgt Apple er voor dat we voortaan geen verbinding meer maken met onbetrouwbare en langzame wifi-verbindingen. Met de nieuwe wifi-functie die met iOS 11 zal verschijnen zorgt Apple er namelijk voor dat je deze onveilige en onhandige hotspots heel eenvoudig kunt weren.

iOS 11 maakt wifi sneller en betrouwbaarder

Vorig jaar, toen iOS 10 haar intrede maakte, zette Apple al een eerste stap. Dit deed het bedrijf door wifi-gebruikers te waarschuwen voor onbetrouwbare netwerken. Nu, met de komst van iOS 11, gaat de tech-gigant nog een stapje verder. Apple stopt nu namelijk met de mogelijkheid om automatisch met dergelijke hotspots te verbinden.

Lees ook: Apple’s iOS 11 krijgt eigen document scanner

Apple toont alleen de beste wifi-spots

Dit betekent in de praktijk dat je vanaf iOS 11 niet meer automatisch verbinding maakt met wifi-netwerken die traag zijn of bijna geen bereik hebben. Dit voorkomt dat je internetverbinding traag verloopt of dat je iPhone continu tussen 4G en wifi moet schakelen. Op dit moment is het al mogelijk om het automatisch verbinden wifi-netwerken uit te schakelen, maar dit moet je per hotspot handmatig instellen. Met de komst van iOS 11 filtert Apple slechte verbindingen er al tussenuit. Hierdoor is voor jou makkelijker om te kiezen voor het beste netwerk.

Pas op met openbare wifi-netwerken

Het wel erg belangrijk om in gedachte te houden dat openbare wifi-netwerken altijd risico’s met zich meebrengen. Het is dus zaak om geen belangrijke of persoonlijke informatie te delen, wanneer je gebruik maakt van een wifi-hotspot. Bankzaken kun je bijvoorbeeld echt beter vanuit huis of een andere beveiligd netwerk regelen.

Lees ook: App-Store wordt platform voor verhalen

iOS 11 update in september

Voor nu kun je alvast aan de slag met het handmatig instellen van je voorkeuren, want pas in september is de definitieve iOS 11 update voor iedereen beschikbaar.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.