Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vanaf de iPhone 6 zijn alle toestellen voorzien van NFC chip. Tot nu toe werd deze chip alleen gebruikt voor de Apple Pay betaaldienst. Vanaf iOS 12 is het mogelijk om de iPhone te gebruiken als betaalmiddel, hotelkamersleutel of voor andere toepassingen.

NFC of Near Field Communicatie is een contactloze communicatiemiddel met een bereik van circa 10 centimeter. We kennen het allemaal van contactloos betalen met de betaalpas. Ook ov-chipkaarten maken gebruik van een NFC chip. Apple heeft de NFC technologie jarenlang links laten liggen. Het werd alleen gebruikt voor Apple Pay, de betaaldienst die in Nederland niet eens beschikbaar is. Gelukkig gaat Apple met zijn tijd mee en stelt de NFC chip voor ontwikkelaars open.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Contactloos betalen en registreren

Android smartphones ondersteunen al langer de NFC technologie. Gebruikers kunnen hierbij hun smartphone inzetten voor het verrichten van betalingen, OV inchecken of het openen van de hoteldeur. Deze techniek wordt al sinds 2000 binnen de thuiszorg gebruikt. Hierbij worden zorgpassen met behulp van een NFC telefoon gescand. Praktisch en kostenbesparend, zowel voor bedrijven als smartphonegebruikers. NFC is zelfs te gebruiken voor een social network, waarbij foto’s of bestanden snel met anderen worden gedeeld.

IPhone liefhebbers krijgen nu dezelfde gebruiksmogelijkheden als Androidbezitters. Apple geeft de NFC toepassing in iOS 12 vrij.

Vergelijk: refurbished iPhone toestellen

Releasedatum iOS 12

Het Apple besturingssysteem iOS 12 draait op alle iPhones en iPads. Het vervangt iOS 11 en zorgt voor verbeterde prestaties en stabiliteit. Daarnaast geeft het meer inzicht over de status van de batterij. Waarschijnlijk zijn ouderlijk toezicht en augmented reality binnen dit besturingssysteem beschikbaar.

Ouderlijk toezicht zou een welkome aanvulling zijn. Zo kan per app een toegangscode of Touch ID vergrendeling worden ingesteld. Ook afzonderlijke documenten vergrendeling is een optie. Verwacht wordt dat binnen iOS 12 face ID op de iPad mogelijk is. Let op, bovenstaande nieuwe toepassingen zijn gebaseerd op geruchten. Alleen de verbeterde prestaties en bugfixes zijn door Apple bevestigd.

Apple heeft zijn vaste gewoontes. Eerder iOS updates werden tijdens de wwdc aangekondigd. Wwdc 2018 vindt plaats van 4 tot 8 juni. In lijn met onze verwachtingen is de releasedatum van iOS 12 in juni 2018.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer