Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Na de iOS 11.1.3 update is het tijd voor het Apple besturingssysteem iOS 12. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2018 de eerste bèta versie zal uitrollen. De releasedatum zal ergens in september zijn. Wat kunnen we binnen iOS 12 verwachten?

Verbeterde stabiliteit

De iOS 11 software zorgde voor wat stabiliteitsproblemen. Het is dan ook niet vreemd dat Apple de focus op stabiliteit legt. Daarnaast is er aandacht besteed aan spraakassistent Siri. Deze functionaliteit zal niet meer het hele scherm in beslag nemen maar alleen aan de bovenkant zichtbaar zijn.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Multi task en Always On display

Naar verluidt is ook iOS 12 voorzien van het multitask systeem. Hiermee zie je alle openstaande apps in een oogwenk, zonder dat je hoeft te zoeken. Daarnaast is er aan de Always On display functie gedacht. Hierbij worden datum en tijd continu getoond, ook wanneer het toestel in de vergrendelmodus staat.

iOS 12 voor iPhone 5s beschikbaar

Om te voorkomen dat de nieuwste toestellen tegen problemen aanlopen, test Apple iOS 12 eerst op oudere toestellen. Opmerkelijk is dat hierbij gekozen is voor de iPhone 5s. Het gaat hier om een verouderde smartphone die officieel niet meer in de Apple Store verkocht wordt. Wel is de smartphone via diverse webwinkels verkrijgbaar. iPhone 5s bezitters zijn natuurlijk verheugd met dit nieuws, zo is hun oude toestel toch opnieuw verzekerd van de nieuwste beveiligingsupdates. Het is echter maar de vraag of iPhone 5s bezitters hier blij mee moeten zijn. Wanneer de test niet goed uitvalt, kan dit voor besturingsproblemen zorgen. Wanneer een toestel eenmaal is voorzien van het nieuwste besturingssysteem, is het niet mogelijk om dit te downgraden naar een eerdere versie.

Refurbished iPhone 5S kopen (los toestel, vergelijk prijzen)

Is iOS beter dan Android?

Het blijft een eeuwige strijd tussen iOS en Android, de twee meest gebruikte besturingssystemen. iOS is door Apple zelf ontwikkeld, terwijl Android open source en voor alle smartphonefabrikanten beschikbaar is. Beide besturingssystemen hebben hun voor- en nadelen. iOS blijkt veel stabieler te zijn, wel zitten gebruikers vaak vast aan bepaalde instellingen en een vaste interface. Android wil nog wel eens steken laten vallen maar biedt een gebruiksvriendelijke omgeving. iOS updates zijn in ieder geval sneller beschikbaar dan Android updates, daar valt niet over te twisten. De Apple fans juichen de komst van iOS 12 dan ook van harte toe.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.