Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is nog even wachten maar met iOS 13, welke in het najaar van 2019 verschijnt, komt er een systeembrede donkere modus. Dat heeft het technologiebedrijf Apple bekend gemaakt op zijn WWDC conferentie in Californië.

Het was een langgekoesterde wens van iPhone gebruikers om bij weinig licht een minder fel oplichtend scherm te hebben. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat een fel, kleurrijk scherm met veel blauw en wit tinten slecht is voor de nachtrust. Naast de reeds beschikbare Night Shift modus komt er dan nu ook een volledig donkere modus voor iOS. Op MacOS is de donkere modus sinds versie Mojave beschikbaar.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhones en iPads welke iOS 13 kunnen draaien zullen straks het hele besturingssysteem naar een donkere kleurstelling kunnen brengen. De modus heeft effect op bijvoorbeeld notifcaties, widgets en bepaalde apps, zoals de foto gallerij, mail en muziek app. Daarnaast zal deze modus energiebesparend werken op de modellen met een oledscherm, zoals de iPhone X en de iPhone XS. Dit komt omdat oledschermen pixels kunnen uitschakelen. Uitgeschakelde pixels kosten geen stroom, en zorgt er onder andere voor dat deze modellen een zeer diepe kleur zwart kunnen weergeven.

Daarnaast wordt vanaf deze versie het besturingssysteem gesplitst voor iPhones en iPads waardoor er sneller en betere toegespitste functionaliteiten voor de verschillende schermtypes ontwikkeld kunnen worden. 

 

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer