Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De smartphone markt is de afgelopen jaren erg veranderd en zelfs inmiddels verzadigd in sommige landen. Het verschil tussen Apple's iPhone en de gemiddelde smarthone met Android wordt steeds groter; iPhones blijven ongeveer even duur, maar Android wordt steeds goedkoper.

De afgepen jaren is de prijs van de smarthpone met Apple iOS niet enorm toegenomen. De gemiddelde Android telefoon wordt  echter steeds goedkoper. Samsung bezit de 'top' van de markt met de duurdere Samsung Galaxy S6 en S6 Edge toestellen, maar een groot aantal fabrikanten brengt goedkope Android telefoons op de markt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een vergelijking: de iPhone 3G kostte bij zijn productie in 2008 gemiddeld zo'n $ 621, een slag duurder dan de gemiddelde Android tegenhanger met een verkoopprijs van $ 403. Dit verschil is de afgelopen jaren véél groter geworden. In 2016 wordt verwacht dat de gemiddelde omzet per iPhone zo'n $ 621 is, waar de gemiddelde Android smartphone maar $ 208 zal kosten!

Bekijk hieronder de grafiek met de gemiddelde iOS en Android verkoopprijzen in de afgelopen jaren.Infographic: The Smartphone Price Gap | Statista

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.