Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hoewel de iPad Pro alleen geleverd wordt met 12 watt adapter is het duidelijk geworden dat de iPad Pro 14.5 volt bij 2 ampère kan gebruiken om op te laden (gelijk aan 29 watt). Theoretisch gezien zou de iPad Pro meer dan twee keer zo snel op kunnen laden.

De 12.9 inch iPad Pro beschikt over een Lightning poort met USB 3 geschiktheid dankzij de ingebouwde Fresco Logic FL1100 USB Host controller. Daarmee zou de grootste iPad een oplaadbron van 29 watt kunnen gebruiken, gelijk aan dat van Apple's 12 inch MacBook.

iPad Pro logic board

iPad Pro circuit. In het oranje is het Fresco USB 3 punt te zien. Bron: iFixit.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

USB 3 Lightning kabel

Er wordt een USB 2.0 Lightning kabel meegeleverd met de iPad Pro. Als er een USB-C naar Lightning kabel meegeleverd zou worden zou de iPad direct gesynct en opgeladen kunnen worden aan de Macbook of het stopcontact. De Lightning kabels om via USB 3 op te laden zijn op dit moment nog niet op de markt. Als deze beschikbaar zouden komen zou de iPad Pro 2,5 keer sneller op kunnen laden.

Op dit moment is Apple met fabrikanten aan het werk aan de kabels, maar voldoen de USB 3 naar Lightning kabels nog niet aan de vereisten van Apple, volgens AppleInsider.

Batterij levensduur iPad Pro

De iPad Pro beschikt over een gigantische batterij. Het opladen van de iPad Pro kan dan ook tot 4,5 uur duren. De grote batterij van de iPad Pro kan dan ook 10 uur met volledig actief gebruik meegaan. Het zou dus zeer interessant zijn om de iPad Pro binnen 2 uur op te kunnen laden met USB 3.

Opladen kan niet zomaar

Een moedig lid van het MacRumors forum heeft al geprobeerd zelf een kabel in elkaar te knutselen, dit is hem gelukt. Een snellere oplaadtijd was echt geen resultaat. Waarschijnlijk moet de iPad Pro eerst van nieuwe firmware voorzien worden om het oplaadlimiet van 12 watt op te heffen. 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer