Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en 11 Pro Max. Vergelijk deze twee goed met elkaar, hiervoor gebruik je onze toestelvergelijker. Ontdek alles over de grootte van deze toestellen, de processors, de camera’s en natuurlijk de prijzen. We laten je ook de overeenkomsten tussen deze twee zien. Weet jij al waar je voor kiest? Dat weet je gauw genoeg als je het nu nog niet weet...

Over de iPhone 11 serie

Apple heeft de iPhone 11 serie in het najaar van 2019 uitgebracht. Een jaar later volgde de iPhone 12 serie. Natuurlijk is de nieuwe serie iets beter maar het scheelt niet veel. Daarom doen de iPhone 11 en aanverwanten het ontzettend goed.

Populair zijn de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max. Twee toestellen die qua schermgrootte niet zo heel veel schelen. Ook een aantal specificaties zijn hetzelfde. Kijk maar eens naar de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design en de schermgrootte

Een belangrijk verschil tussen deze twee iPhone 11 modellen is de schermgrootte. De iPhone 11 heeft een scherm van 6,1 inch groot met een resolutie van 828 x 1792 pixels. Het betreft een Liquid Retina IPS LCD scherm met een pixeldichtheid van 326 ppi. Hier is niet veel van te zeggen, de kwaliteit is gewoon goed.

De iPhone 11 Pro Max heeft een iets groter scherm van 6,5 inch. Het scherm heeft een resolutie van 1242 x 2688 pixels. Het scherm is wel anders. Bij dit toestel heeft Apple voor een Super Retina XDR OLED scherm gekozen met een pixeldichtheid van 458 ppi. Hierin merk je duidelijk verschil. De 11 Pro Max heeft niet alleen een groter scherm maar beelden zien er ook levendiger uit. Bovendien zien zwarte kleuren er ook echt als zwart uit.

Dan nog over de behuizing. In beide gevallen gaat het om een roestvrijstalen behuizing met een voor- en achterkant van beschermend glas. Deze toestellen zijn IP 68 gecertificeerd en kunnen gedurende 30 minuten tot wel 4 m onder water.

Wat je over de processors moet weten

Zit er met betrekking tot de processors verschil tussen de iPhone 11 en 11 Pro Max? Nee, beide zijn uitgerust met een Apple A13 processor en een werkgeheugen van 4 GB ram. Ondanks dat de processors en het werkgeheugen hetzelfde zijn zit er wel een beetje verschil in de prestaties. Dit is terug te vinden in verschillende processortesten.

Uit deze test blijkt dat de processor van de iPhone 11 een fractie beter scoort. Maar let op, dit verschil is echt minimaal klein. In het normale leven merk je hier helemaal niets van. Het maakt dus niet uit of je voor de iPhone 11 of toch de grotere iPhone 11 Pro Max gaat: de prestaties blijven gelijk.

Fotocamera’s aan de voorkant en achterkant

Elke smartphone is voorzien van fotocamera’s, zowel aan de voorkant als de achterkant. Natuurlijk hebben deze iPhones dit ook. Het is welbekend dat Apple over het algemeen wat minder aandacht aan de camera’s besteedt. Dit in tegenstelling tot Samsung en Huawei die altijd met uitstekende smartphone camera’s komen.

Kijkend naar de Apple iPhone 11 dan heeft deze aan de achterkant (hoofdcamera) een dubbele camera. Dit betekent dat het toestel twee lenzen van elk 12 MP heeft. Aan de voorkant vind je een dubbele selfiecamera. Een van deze twee lenzen beschikt over biometrische sensor. Hiermee is het mogelijk om het toestel middels gezichtsherkenning te ontgrendelen.

Zijn de camera’s van de iPhone 11 Pro Max beter? Ja, Apple heeft bij deze versie namelijk voor een triple hoofdcamera gezorgd. Drie lenzen met elk een resolutie van 12 MP. Verder maak je gebruik van 2X optische zoom. De selfiecamera is vergelijkbaar met die van de iPhone 11, weinig verschil dus.

De batterij van deze iPhones

Nog een verschil tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max: de batterij oftewel accu. De iPhone 11 heeft een 3110 mAh batterij. Deze moet in stand-by tijd ongeveer 94 uur meegaan. Dan is er nog de 11 Pro Max met een 3669 mAh batterij. Deze heeft een iets ruimere stand-by tijd van 102 uur.

Het opladen van de batterij kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via de normale laadkabel die in veel gevallen wordt bijgeleverd. Maar ook via een snellader, deze moet je los kopen. Dan heb je nog de mogelijkheid om de accu draadloos op te laden. Dit doe je middels een speciaal laadstation. Maar het is op steeds meer openbare plaatsen mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. Bijvoorbeeld op het vliegveld, in de horeca zoals restaurants en hotels en nog veel meer.

Over de luidsprekers en audio aansluiting

Zowel bij de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro Max vindt je stereo luidsprekers. Dit zorgt voor een uitstekende geluidservaring. Hierbij laat Apple flinke verbetering zien, vooral wanneer je dit vergelijkt met de allereerste iPhones. Je kunt geen gebruik maken van een 3,5 mm Jackaansluiting. Maar wel van lighning usb, hierop kun je een speciale hoofdtelefoon aansluiten.

Verkrijgbare kleuren van deze iPhones

Ben je ook zo benieuwd in welke kleuren de iPhone 11 of de 11 Pro Max verkrijgbaar zijn? Je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Dit zijn spacegrijs, matgoud en matzilver. Daarnaast kun je ook voor een speciale kleur groen gaan. Wil je toch liever een andere kleur? Vrolijk je iPhone dan met een smartphonehoesje op. Hierbij krijgt het toestel een geheel andere uitstraling. Bovendien is de iPhone ook nog eens goed beschermd tegen krassen of stoten.

Dit kosten de iPhone 11 en 11 Pro Max

Voor de iPhone 11 betaal je via de website van Apple tussen de € 689 en € 859. Gebruik onze vergelijker en bekijk de aanbiedingen.

De iPhone 11 Pro Max is duurder geprijsd. De prijs is mede afhankelijk van de opslagcapaciteit. Je kunt namelijk kiezen uit een toestel met een opslagcapaciteit van 64 GB, 128 GB of 256 GB. Dit geldt dan voor de iPhone 11 want de 11 Pro Max is verkrijgbaar met een opslagruimte van 64 GB, 256 GB of juist 512 GB. Dit laatste is erg royaal.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer