Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ontdek de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en 11 Pro! Zo kun je deze twee Apple smartphones met elkaar vergelijken. Kijk ook naar onze toestelvergelijker en ontdek alles over de grootte van deze iPhones, de processors, camera’s en natuurlijk de prijzen. In dit artikel alles over de belangrijkste verschillen én overeenkomsten.

Releasedatum iPhone 11 serie

Apple heeft de iPhone 11 serie in september 2019 uitgebracht. Verschillende toestellen vallen hieronder waaronder de iPhone 11, de iPhone 11 Pro maar ook de iPhone 11 Pro Max.

In het najaar van 2020 is deze serie opgevolgd door de iPhone 12. In dit artikel gaan we het hebben over de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van de iPhone 11 (Pro)

Vanaf de buitenkant is er een duidelijk verschil tussen de iPhone 11 en 11 Pro te zien. De Apple iPhone 11 heeft een 6,1 inch scherm en is in totaal 150,9 mm hoog. De breedte bedraagt 75,7 mm. Wanneer je naar de 11 Pro kijkt dan heeft deze een 5,81 inch scherm met een hoogte van 144 mm en een breedte van 71,4 mm.

Normaal gesproken is een Pro-versie altijd groter dan de normale versie maar in dit geval dus niet: de 11 Pro is kleiner dan de ‘gewone’ iPhone 11.

De toestellen zijn beide IP 68 gecertificeerd en hiermee volledig waterdicht. Ze hebben een voor- en achterkant van beschermend glas (Gorilla Glass). Hiermee zijn de toestellen in ieder geval goed beschermd tegen krassen en stoten.

Onder de motorkap: de processor

Zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro wordt aangedreven door de Apple A13 Bionic chip met een werkgeheugen van 4 GB. Met betrekking tot prestaties zie je dan ook veel overeenkomsten. Ze komen nagenoeg hetzelfde uit de GeekBench test met slechts een paar punten verschil. Dit laatste is te verwaarlozen.

De processor is natuurlijk ook verantwoordelijk voor de prestaties van de camera’s. Maar dat is niet alles want het aantal lenzen en de resolutie/specificaties van de lenzen speelt net zo hard mee.

Verschil iPhone 11 & 11 Pro: de camera’s

Nu we het toch over de camera’s hebben gaan we hier gelijk op door. Eerst even naar de iPhone 11, deze heeft aan de achterzijde een dual camera. Dit betekent dat het toestel dus twee lenzen voor de hoofdcamera gebruikt. Deze lenzen hebben een resolutie van elk 12 MP. Je maakt gebruik van HDR en de quad led duo tone flitser.

Nu ga je het verschil met de iPhone 11 Pro merken, want deze heeft aan de achterkant een triple camera. Dat zijn dus drie lenzen waaronder een telelens en groothoeklens. De lenzen hebben elk een resolutie van 12 MP. Ook nu weer maak je gebruik van dezelfde specificaties. Doordat dit toestel geen twee maar drie lenzen heeft maak je veel betere foto’s. Scherptediepte, daar draait het allemaal om.

Laten we ook nog even naar de selfiecamera’s kijken. Op zich is er niet veel verschil te zien, beide hebben een dubbele selfiecamera. De ene lens heeft een resolutie van 12 MP en de ander betreft een lens met dieptesensor (SL 3D).

Filmen met je smartphone? Dat doe je met een maximale beeldkwaliteit van 4K, of je nu de hoofdcamera of de selfiecamera gebruikt.

Weinig verschil in batterij

Ook met betrekking tot de batterij oftewel de accu is er weinig verschil tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. De 11 versie heeft een 3110 mAh batterij en de ander juist een 3046 mAh batterij. Dit betekent een accuduur van ongeveer 18 uur (in 3G gesprekstijd). Wanneer je het toestel alleen gebruikt om muziek te luisteren dan gaat de accu tot wel 65 uur mee.

Opladen doe je op verschillende manieren waaronder het normaal opladen, snelladen maar ook draadloos opladen.

Ontgrendelen van de iPhone 11 (Pro)

Al een tijdje zijn iPhones voorzien van de Face ID ontgrendelmethode. Hierbij maakt de selfiecamera een 3D-scan van het gezicht. Aan de hand hiervan kan het toestel bepalen of je ook de eigenaar van de iPhone bent. Van tevoren moet de camera eerst ‘leren’ wie je bent.

Face ID is redelijk veilig, deze techniek herkent het verschil tussen een echt gezicht en een foto. Toch zijn er manieren om deze ontgrendelmethode te omzeilen of om vals te spelen. Daarom is het altijd verstandig om voor een tweede ontgrendelmethode te kiezen.

In welke kleuren zijn de iPhone 11 en 11 Pro verkrijgbaar?

Wanneer je voor de iPhone 11 of 11 Pro gaat wil je natuurlijk wel weten in welke kleuren deze te koop zijn. Apple kiest vrijwel altijd voor spacegrijs, dit is een kleur die je bij de iPhone 11 Pro tegenkomt. Niet bij de iPhone 11!

De iPhone 11 is in de volgende kleuren te koop: zwart, groen, geel, paars, rood en wit. De iPhone 11 Pro is in deze kleuren verkrijgbaar: spacegrijs, zilver, goud en een bijzondere kleur groen.

Prijs van deze Apple smartphones

Wat moet dat kosten? Een typische Nederlandse vraag en terecht: je wil niet teveel betalen. De Apple iPhone 11 is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 809. De iPhone 11 Pro moet juist vanaf € 1159 kosten. Deze prijzen zijn van 2020. Hoe ouder een toestel, hoe goedkoper het wordt.

De prijs wordt ook bepaald door de opslagruimte. Een toestel met een opslagruimte van 64 GB is natuurlijk veel goedkoper dan wanneer je voor 256 GB kiest.

Conclusie: iPhone 11 of iPhone 11 Pro kiezen?

Op het gebied van absolute prestaties zit er niet veel verschil tussen deze twee toestellen. Ga je voor een compactere smartphone met een goede hoofdcamera dan kom je bij de IPhone 11 Pro uit. Maar wanneer het je om de prijs te doen is dan kies je liever voor de iPhone 11.

Stap je over vanaf de iPhone 10 of ouder? Dan is de iPhone 11 (Pro) een absolute verbetering. Heb je al een iPhone 11, kijk dan eens in onze vergelijker wat het voordeel van een nieuwere iPhone is.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer