Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Goed nieuws voor alle Apple iPhone liefhebbers! Tijdens het Apple Event van gisterenavond (19:00hr Nederlandse tijd), dat plaatsvond in het Steve Jobs Theater in Cupertino (Amerika), heeft Apple drie nieuwe iPhones aangekondigd. De twee vlaggenschepen van dit jaar zijn hierbij de “iPhone 11 Pro” en de “iPhone 11 Pro Max”. Dat Apple ieder jaar in september nieuwe iPhones op de markt brengt dat is inmiddels geen verrassing meer, maar met de daadwerkelijke onthulling van de nieuwe iPhones komt er een einde aan maandenlange speculaties over de namen van de toestellen. De iPhones 11 Pro en 11 Pro Max zijn de directe opvolgers van de XS en de XS Max, die vorig jaar in september op de markt zijn gebracht. Naast de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max heeft Apple verder nog de iPhone 11 gepresenteerd aan het publiek. Lees in dit artikel meer informatie over de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max, de prijzen, de specificaties, de pre-order fase en de start van de verkoop.

Bestel meteen vooruit en vergelijk de allerlaagste (!) prijzen:

iPhone 11 Pro vs 11 Pro Max

Belangrijkste specificaties van de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max

Gebruikelijk is dat de nieuwste iPhones met betere specificaties op de markt komen dan de voorganger van het jaar ervoor. En ook dit jaar is dat weer zo! Hieronder sommen we een aantal van de belangrijkste verbeteringen op, zodat je snel een indruk hebt van de verbeteringen die de iPhones van dit jaar hebben.

Verbeterde camera’s:

Voor veel mensen zijn de eigenschappen van de camera’s de belangrijkste redenen om een smartphone wel of niet te kopen, aangezien foto’s en video’s maken voor veel mensen toch ‘core business’ is tijdens het gebruik van hun smartphone.

Net als vorig jaar (bij de iPhone XS en iPhone XS Max) is de cameraresolutie bij de 11 Pro modellen 12 megapixels, en de front-camera heeft 7 megapixels. De grootste stap die Apple dit jaar echter maakt is de overstap naar een drievoudige (!) lens aan de achterkant van de smartphone (eerder waren dit er maximaal 2). Superieur is de groothoeklens die is aangebracht, waarmee je foto’s en video’s kunt maken over een veel breder gebied. Deze lens geeft verder een betere beeldkwaliteit bij het zoomen.

Apple lijkt ook gekeken te hebben naar de concurrent Google, aangezien je met een nieuwe ‘nachtmodus’ optie beter kunt filmen en fotograferen (sommige Google Pixel telefoons hadden dit al). In het verleden was het nemen van foto’s en video’s in de nacht of in de schemering vaak nog een probleem met een iPhone (de kwaliteit liet te wensen over), maar dat behoort nu tot het verleden!

Een verbeterde chip:

De nieuwe A13 (64GB fusion) chip maakt het mogelijk om met je iPhone sneller taken uit te voeren. Deze chip is een verbeterde versie van chip die vorig jaar nog in de iPhones XS en XS Max zat, te weten de A12 chip.

Een nieuwe antenne:

Een nieuwe interne antenne maakt het mogelijk om gemakkelijker te navigeren, binnenshuis en dieper in een gebouw. Bij iPhones van eerdere generaties was het nog zo dat je locatie minder nauwkeurig kon worden bepaald, maar met de komst van de 11 Pro (Max) loopt het bepalen van je (exacte) locatie een stuk beter.

Langere batterijduur en sneller opladen:

De trend in smartphone land is dat accu’s steeds langer mee moeten gaan. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max gaan respectievelijk 4 tot 5 uur langer mee qua batterijduur ten opzichte van de iPhone XS van 2018. Dit is een welkome verbetering. Verder is het nog zo dat je de iPhones van 2019 ook sneller kunt opladen, aangezien Apple is overgestapt op een USB-C oplader. Ook dit is natuurlijk een welkome verbetering, want de iPhones van eerdere jaren konden relatief langzaam opladen, terwijl deze iPhones zelf wel al ‘snel laden’ ondersteunden. Erg handig dus als je vrij snel de deur uit moet, maar je je lege batterij toch nog even snel vol wil hebben voordat je weggaat.

Aantal GB’s opslagcapaciteit:

De opslagcapaciteit van de 11 Pro en de 11 Pro Max is gelijk aan die van de XS en XS Max. Er zijn net als bij de 2018 vlaggenschepen weer drie varianten te kiezen: 64GB, 256GB en 512GB. Daarmee heb je de keuze uit redelijk veel, veel en zeer veel opslagcapaciteit. Uiteraard betaal je voor meer opslag wel iets meer, maar de prijs daarvoor valt te overzien.

De kleuren van de nieuwste modellen:

Zowel de iPhone 11 Pro als de 11 Pro Max komen in vier kleuren op de markt. Apple hanteert voor deze iPhones opnieuw de kleuren spacegrijs, zilver en goud, zoals in voorgaande jaren ook het geval was. In tegenstelling tot voorgaande jaren komen deze twee 2019-iPhones nu ook in de kleur ‘middernachtgroen’, een opvallend keuze van Apple aangezien deze kleur nog niet eerder werd gebruikt voor een regulier iPhone model.

Vergelijk of bestel nu:

iPhone 11 Pro (los toestel)

iPhone 11 Pro (met abonnement)

iPhone 11 Pro Max (los toestel)

iPhone 11 Pro Max (met abonnement)

iPhone 11 Pro vs 11 Pro Max

Verwachte iphone 11 Pro en 11 Pro Max prijzen in Nederland en België

De onderstaande prijzen kunnen we verwachten voor de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max. Dit zijn door Apple genoemde ‘introductieprijzen’, die over het algemeen als goede richtlijn kunnen worden gezien voor de prijzen van de toestellen tijdens de pre-order fase. De ervaring leert echter wel dat er meestal gelijk al enkele aanbieders zijn die de toestellen iets goedkoper aanbieden. Het loont dus meteen al de moeite om prijzen te vergelijken voor de nieuwe iPhones van dit jaar!

  • iPhone 11 Pro 64GB: 1.159 euro
  • iPhone 11 Pro 256GB: 1.329 euro
  • iPhone 11 Pro 512GB: 1.559 euro
  • iPhone 11 Pro Max 64GB: 1.259 euro
  • iPhone 11 Pro Max 256GB: 1.429 euro
  • iPhone 11 Pro Max 512GB: 1.659 euro

Noot: de prijzen zijn voor alle kleurstellingen min of meer gelijk…

Start van de voorverkoop (pre-order fase) en de daadwerkelijke verkoop en uitlevering

Is je interesse gewekt voor één van de nieuwste iPhones van dit jaar? Sla dan snel je slag voor een los toestel of een toestel met abonnement! De voorverkoop van de 2019-iPhones start op vrijdag 13 september om 14:00hr. Je kunt de nieuwste iPhones 11, 11 Pro, 11 Pro Max dan alvast vooruit bestellen. Zodra je iPhone op voorraad komt bij de aanbieder waarbij je deze bestelt, dan wordt deze uitgeleverd. De uitlevering begint op zijn vroegst op vrijdag 20 september 2019. Dat is namelijk de datum waarop de officiële verkoop start van de nieuwste 2019-iPhones. Wil je je nieuwe iPhone als allereerste hebben, bestel dan alvast vooruit, of bestel direct online zodra de verkoop van start gaat op 20 september 2019. 

Vergelijk of bestel nu:

iPhone 11 Pro (los toestel)

iPhone 11 Pro (met abonnement)

iPhone 11 Pro Max (los toestel)

iPhone 11 Pro Max (met abonnement)

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer