Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Check onze toestel vergelijker en ontdek alles over deze iPhones. Vergelijken zorgt ervoor dat je weet voor welke iPhone je moet gaan. Bekijk specificaties zoals de grootte van deze toestellen, de processors, prijzen, camera’s en nog veel meer. Uiteraard laten we je ook een aantal overeenkomsten zien. Welk toestel is jouw favoriet?

Releasedatum iPhone 11 serie

De gehele iPhone 11 serie is in september 2019 uitgebracht. Het gaat hier om verschillende iPhones waaronder de iPhone 11, iPhone 11 Pro en als laatste de iPhone 11 Pro Max. Deze smartphones zijn in Nederland en België algemeen verkrijgbaar.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Wanneer je naar deze twee iPhones kijkt zie je al een duidelijk verschil. De iPhone 11 Pro heeft een 5,8 inch scherm en is hiermee kleiner dan de Pro Max. Bij de iPhone 11 Pro Max vind je een 6,51 inch scherm. In beide gevallen gaat het om een Super Retina XDR OLED scherm dat voor een perfecte kijkervaring zorgt.

Beide smartphones zijn IP 68 gecertificeerd. Hiermee zijn ze stof- en waterdicht. Dit betekent dat ze gedurende 30 minuten tot 4 m diepte onder water kunnen. Hiermee is de iPhone 11 serie een stuk beter dan zijn voorgangers. Er is gebruik gemaakt van een roestvrijstalen behuizing. Uiteraard voorzien van een voor- en achterkant van beschermend glas.

IOS besturingssysteem

Zoals alle Apple smartphones wordt ook de iPhone 11 serie aangedreven door het iOS besturingssysteem. Het gaat hier om iOS 13. Dit is in 2020 up te graden naar iOS 14.2. Wanneer je het toestel op een later moment koopt dan kun je ook de nieuwste versie installeren, Apple zorgt hier automatisch voor.

Processors van de iPhone 11 Pro & 11 Pro Max

De processor is het hart van de smartphone. Doordat smartphonefabrikanten voor steeds betere processors zorgen heb je eigenlijk een minicomputer in handen. Zowel de 11 Pro als de 11 Pro Max worden aangedreven door een Apple A13 Bionic processor. Dit is niet de allernieuwste processor maar wel effectief.

Processors worden altijd getest. Hierbij heb je bijvoorbeeld de GeekBench test. Wanneer je de 11 Pro en 11 Pro Max naast elkaar legt dan zie je een heel klein verschil op het gebied van prestaties (processor). De iPhone 11 Pro Max processor presteert een fractie beter maar dit verschil is echt minimaal. Beide smartphones hebben een werkgeheugen van 4 GB.

Opslagcapaciteit van deze iPhones

Een nadeel van een iPhone is dat je de opslagcapaciteit niet kan uitbreiden. Dit is bij een Android toestel wel het geval, hier breid je het geheugen middels een (mini) SD-kaart uit. Bij een iPhone kan dit dus niet. Het is onbekend of Apple hier in de toekomst wel mee gaat komen. Hoe dan ook, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max hebben dus geen uitbreidbaar geheugen. Hiervoor ben je volledig afhankelijk van de beschikbare opslagcapaciteit.

Beide toestellen zijn in drie verschillende versies verkrijgbaar. Het gaat dan om een opslagcapaciteit van 64 GB, 256 GB of 512 GB. Houd er rekening mee dat een opslagcapaciteit van 64 GB tegenwoordig vrij weinig is. Vooral wanneer je veel foto’s maakt, filmt en apps downloadt zul je toch wat meer opslagcapaciteit nodig hebben.

Camera’s voor en achter

Dan heb je nog de camera’s aan de voor- en achterzijde van het toestel. Wat is het verschil tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max? Kijk maar eens naar de cameraspecificaties.

De iPhone 11 Pro heeft een triple hoofdcamera. Dit betekent dat de camera over drie lenzen beschikt, elk met een resolutie van 12 MP. Hierbij zit onder andere een telelens en een groothoeklens. De 11 Pro Max heeft ook een triple hoofdcamera met ongeveer dezelfde specificaties.

Wanneer je naar de selfiecamera’s kijkt is er geen verschil. De camera’s aan de voorzijde van het toestel hebben twee lenzen. Een lens heeft een resolutie van 12 MP en de tweede lens betreft een SL 3D. Deze is bedoeld als dieptesensor.

Luidspreker en audioaansluiting

Bij beiden iPhones vind je stereoluidsprekers. Hierdoor klinkt geluid perfect. Denk aan het afspelen van muziek of het bekijken van filmpjes. Er is geen audio aansluiting aanwezig. Het is dus niet mogelijk om een standaard hoofdtelefoon aan te sluiten. Hiervoor maak je gebruik van de Lightning aansluiting. Of bluetooth, want je kan natuurlijk ook voor draadloze oordopjes of een hoofdtelefoon gaan.

Batterij en opladen: de verschillen en overeenkomsten

Nog meer verschillen tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. We komen nu uit bij de batterij. Die van de 11 Pro Max heeft een wat grotere capaciteit. Uit een test blijkt ook dat deze batterij langer meegaat. In stand-by gaat de accu van de 11 Pro ongeveer 86 uur mee terwijl die van de 11 Pro Max het wel 106 uur uithoudt.

Dan het opladen van de accu. Dit doe je op de normale manier of snelladen. Wanneer je gebruik maakt van een 18 W snellader dan is de batterij in 30 minuten tijd tot 50% opgeladen. Ervan uitgaande dat de batterij helemaal leeg is. Je kunt ook gebruik maken van QI draadloos opladen. Houd er wel rekening mee dat draadloos opladen vaak wat langzamer gaat.

De verkrijgbare kleuren

In welke kleuren is de iPhone 11 Pro of de iPhone 11 pro Max verkrijgbaar? Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver, goud of groen. Het zilver en goud heeft trouwens een matte kleur, dus niet glanzend. De verkrijgbare kleuren gelden voor beide toestellen.

Prijs iPhone 11 Pro (Max)

Wat moeten deze iPhones kosten, zit hier nog verschil tussen? Jazeker, de iPhone 11 Pro is de goedkoopste van de twee. Voor de iPhone 11 pro Max betaal je tussen de € 100 en € 200 meer. Maar alleen wanneer je voor een vergelijkbare opslagcapaciteit gaat.

Conclusie: welke iPhone 11 is beter?

Wanneer je naar bovenstaande specificaties kijkt zit er weinig verschil tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 pro Max. Zowel op het gebied van processors, behuizing, camera’s en andere specificaties doen ze het beide goed. Het grootste verschil zit hem in de prijs. Doordat de 11 Pro Max wat groter is betaal je hier ook wat meer voor.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer