Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Apple iPhone X was het eerste model uit de X-serie. Inmiddels zijn hier verschillende modellen bijgekomen. In 2019 hield de X-serie op: Apple bracht toen de iPhone 11 serie uit. Wil je graag de verschillen tussen de iPhone 11 Pro Max en iPhone X weten? We leggen deze twee toestellen naast elkaar en vergelijken ze goed.

Releasedatum iPhone X en iPhone 11 Pro Max

De iPhone X is in het najaar van 2017 uitgebracht. In 2018 kwam Apple met de iPhone XR, XS en XS Max. Daarna was het tijd voor een nieuwe benaming: iPhone 11. De 11 Pro Max is samen met de 11 en 11 Pro in het najaar van 2019 uitgebracht. De 11 Pro Max is hiermee 2 jaar ouder dan het X - model.

Tips:

Losse iPhone X toestellen vergelijken

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Losse iPhone 11 Pro Max toestellen vergelijken

IPhones vergelijken: het design

Je denkt vast dat deze twee toestellen heel verschillend zijn, maar is dit wel zo? Natuurlijk heeft Apple in 2017 maar één toestel uitgebracht, terwijl dit er in 2019 maar liefst drie zijn. Hierdoor gaat de vergelijking niet altijd gelijk op, vooral niet wanneer je de iPhone X en iPhone 11 Pro Max naast elkaar.

Wat direct opgehaald is de schermgrootte. De Apple X heeft een 5,8 inch scherm, terwijl die van de 11 Pro Max maar liefst 6,5 inch groot is. Qua voorkant is er niet veel verschil te zien: ze zijn beiden schermvullend en voorzien van een notch (inkeping) aan de bovenzijde van het scherm. De achterkant ziet er wel anders uit. Dit komt vanwege de camera (het aantal lenzen): later meer hierover.

Beide toestellen zijn stof- en waterdicht. De 11 Pro Max is hier wat beter in en kan gedurende 30 minuten tot 4 meter diep onder water. De iPhone X redt het tot een diepte van 1 meter.

Super Retina (XDR) oled-scherm

Hoe zit het met het scherm, de helderheid en de verschillen tussen iPhone 11 Pro Max en iPhone X? De Apple iPhone X is voorzien van een super Retina oled-scherm met een pixeldichtheid van 458 ppi. De pixeldichtheid is bij de 11 Pro Max hetzelfde. Wel is het scherm iets anders: super Retina XDR. XDR is een vernieuwde technologie met hoog dynamisch bereik.

Processor en prestaties van deze iPhones

De iPhone X uit 2017 wordt aangedreven door een Apple A11 bionic chip met 3 GB ram-geheugen. De 11 Pro Max is voorzien van een A13 bionic chip met 4 GB ram-geheugen. Het is natuurlijk niet vreemd dat deze iPhone een stuk sneller en efficiënter werkt. Om het in cijfers uit te drukken: de processor van de iPhone 11 Pro Max is ongeveer 25 procent sneller of kan beter schakelen tussen verschillende taken. Een opmerkelijk goede prestatie!

Fotograferen en filmen

Op het gebied van camera's kun je de iPhone X en iPhone 11 Pro Max goed vergelijken. Er zijn namelijk een aantal grote verschillen tussen deze twee toestellen. Te beginnen met de iPhone X: deze heeft een dual 12mp hoofdcamera met telelens en 2x optische zoom. Aan de voorzijde een dual selfiecamera met TOF 3D lens.

De iPhone 11 Pro Max is een stuk beter. Deze heeft een triple hoofdcamera met telelens, ultra groothoeklens en 2 x optische zoom. De dual selfiecamera heeft een hogere resolutie. Ook qua filmen is dit model beter, vooral met de selfiecamera maak je betere opnames.

Sla je mooiste afbeeldingen of video's op en maak gebruik van het intern geheugen. De iPhone X biedt een opslagcapaciteit van 64 of 256 GB. Dit heeft Apple bij de 11 Pro Max flink uitgebreid. Hier kun je namelijk kiezen uit een opslagcapaciteit van 64 tot 512 GB.

Tips:

Abonnementen met iPhone X vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 Pro Max vergelijken

Wat je nog meer moet weten

Apple heeft bij het X- model een 2716 mAh batterij aangebracht. Deze gaat in 3G gesprekstijd ongeveer 19 uur mee. De 11 Pro Max is uitgerust met een 3969 mAh batterij die het al bellend 21 uur volhoudt.

Deze twee smartphones beschikken over Face ID, waardoor je het toestel snel, veilig en gemakkelijk ontgrendelt. Verder zijn er stereo luidsprekers aanwezig, wat voor een perfect geluid zorgt.

Wat kost de iPhone X of iPhone 11 Pro Max?

Oudere toestellen zijn altijd wat goedkoper, daarom ben je met de iPhone X voordeliger uit. In 2019 betaal je voor dit toestel ongeveer €1099 (256 GB). De iPhone 11 Pro Max is duurder. Voor een toestel met 256 GB betaal je ongeveer €1429. De 11 Pro Max is naar verhouding ongeveer €400 duurder, maar je krijgt er wel veel meer voor terug.

Conclusie: iPhone X of iPhone 11 Pro Max kopen?

Heb je een iPhone X in bezit en wil je overstappen naar een nieuwer toestel, dan is de iPhone 11 Pro Max zeker een goede keuze. Je gaat er een stuk op vooruit, iets dat je zelf zult merken.

Twijfel je tussen de iPhone X en iPhone 11 Pro Max, dan lijkt deze laatste toch echt een betere keuze. Vooral wanneer je nog een iPhone 8 of lager hebt. Mocht je het budget hier niet voor hebben en €400 willen besparen, dan past de iPhone X ook prima bij jou.

Tips:

Losse iPhone X toestellen vergelijken

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Losse iPhone 11 Pro Max toestellen vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer