Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is weer tijd voor de nieuwste Apple smartphone, dit keer de iPhone 12. Hij is de opvolger van de iPhone 11 en is vanaf het najaar van 2020 beschikbaar. Benieuwd wat deze smartphone allemaal te bieden heeft? Ontdek de iPhone 12 specificaties en prijs.

Klaar voor het 5G netwerk

Het is een feit: de iPhone 12 is klaar voor het 5G netwerk. In Nederland is dit razendsnelle mobiele netwerk straks voor iedereen beschikbaar. Maar dan moet de smartphone dit ook ondersteunen. Gelukkig is dit bij de iPhone 12 het geval. Overigens is de iPhone 12 ook nog eens de eerste 5G iPhone, voorgangers ondersteunen dit netwerk niet.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo groot is de iPhone 12

Je zou denken dat de iPhone 12 groot is maar dit is niet het geval. Dit model heeft namelijk een 5,4 of 5,7 inch scherm. Wil je een grotere iPhone? Dan zou je voor de iPhone 12 Pro of de iPhone 12 Pro Max moeten gaan. Dan is er ook nog de iPhone 12 Pro Max, het grootste toestel van 2020.

De iPhone 12 is voorzien van beschermend Gorilla Glass (voor-en achterzijde). Verder is het stainles steel frame waterdicht. Met IP 68 certificering kan dit toestel met gemak tot 4 m onder water (maximaal 30 minuten). Zoals te verwachten viel is deze iPhone voorzien van een OLED touchscreen.

De processor en het werkgeheugen

De nieuwste iPhone 12 is uitgerust met een Apple A14 processor. Wat is er nieuw? Deze processor is 5nm groot en hiermee een stuk kleiner dan zijn voorgangers en andere chips. Een kleinere chip kan efficiënter werken. Dit betekent dat de iPhone 12 een stuk sneller is.

Ter vergelijking: de Apple A14 chip is net zo krachtig als de MacBook Pro (15 inch). Met de iPhone 12 in handen lijkt het dus alsof je op de nieuwste MacBook werkt. Met het werkgeheugen zit het ook wel goed. Dit ligt rond de 4 GB, dat is prima in combinatie met de krachtige processor.

> Vergelijk alle abonnementen met iPhone 12

Maak mooie foto’s met de iPhone 12

Gebruik jij je smartphone ook altijd als standaard fototoestel of misschien wel als filmcamera? Dit is waarom gebruikers steeds vaker naar de cameraspecificaties kijken. Wat kunnen we verwachten van de iPhone 12? Deze heeft een triple hoofdcamera, dit betekent 3 lenzen. Dat is mooi want hier maak je realistische foto’s met scherptediepte mee. Overigens laten andere geruchten zien dat het toestel twee lenzen krijgt. Hoe dan ook, het resultaat blijft goed.

De selfiecamera heeft twee lenzen. Die tweede lens is bedoeld voor scherptediepte maar ook voor het ontgrendelen van het toestel middels gezichtsherkenning. Uiteraard zijn een flitser, HDR en panorama op de camera aanwezig.

Filmen doe je in de nieuwste 4K kwaliteit, hiermee heb je een goede kijkervaring.

De kracht van de accu

De accu of batterij van een smartphone heeft altijd een bepaalde capaciteit. Dit bepaalt hoe lang de batterij meegaat. Maar ook de processor is hier van invloed op. Je kunt ervan uitgaan dat de Apple A14 processor zuinig met de batterij omgaat. Over de capaciteit van de batterij is nog niet veel bekend, hier moeten we later op terugkomen.

Releasedatum iPhone 12

De releasedatum: vanaf wanneer is de iPhone 12 verkrijgbaar? Apple komt in het najaar altijd met een aantal nieuwe iPhones. Meestal worden deze in september gepresenteerd en zijn vanaf oktober of november verkrijgbaar. Zodra het toestel is uitgebracht kun je deze online reserveren, je hoeft dus niet ergens in de rij te gaan liggen.

Tip: neem een mobiel abonnement inclusief iPhone 12. Hierdoor kun je de kosten van je nieuwe toestel uitsmeren over een termijn van 12 of 24 maanden.

Prijs van de iPhone 12

Wat moet dat kosten? Natuurlijk wil je niet te veel betalen. De iPhone 12 met 5,4 inch Super Retina Oled scherm moet rond de $ 700 kosten. In euro’s zal dit ergens tussen de € 650 en € 750 liggen. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen: de iPhone 12 is zeer kleurrijk. Hiermee kun jij je helemaal uitleven. Vergeet echter niet het toestel middels een smartphonehoesje te beschermen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer