Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Terwijl de iPhone 11 (en 11 Pro Max) nog maar net in de winkel liggen kijken we alweer naar de iPhone 12 uit de eerste specificaties van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn bekend. Duidelijk is dat deze toestellen een dunner oled-scherm krijgen. Wat kun je nog meer verwachten? Bekijk de geruchten omtrent het nieuwste toestel van 2020.

Design van de iPhone 12

Daar waar smartphones de laatste jaren steeds groter worden, zal Apple juist kiezen voor een toestel met een compact scherm maar ook een met een groter scherm. Naar alle verwachting krijg de iPhone 12 een 5,4 of 5,7 inch scherm. De grotere variant, de iPhone 12 Pro, krijgt een 6,5 of 6,7 inch scherm. Ter vergelijking: de iPhone 11 heeft een 6,1 inch scherm en de 11 Pro een scherm van 5,8 inch.

De behuizing is van roestvrijstaal en minimaal ip68 gecodeerd. De iPhone kan hiermee tot 4 meter diepte onder water, dit gedurende een halfuur. Aan de voor- en achterzijde krasbestendig glas dat ook nog eens goed bestand is tegen barsten.

Losse iPhone 12 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 12 vergelijken

De processor van de iPhone 12

Elk jaar komt Apple met een nieuwe processor. Voor 2020 is dit de A14 chip (5nm). Deze processor is dunner dan zijn voorganger en ook nog eens krachtiger. Hierbij is vooral aandacht besteed aan snelheid en energiezuinigheid. Het is dan ook niet vreemd dat de iPhone 12 en 12 Pro beter presteren.

Dun oled-scherm

Apple maakt graag gebruik van de Samsungtechniek. Het ziet er naar uit dat de iPhone 12 modellen voorzien zijn van een octa technologie. Dit betekent dunnere schermen dan bij de modellen uit 2019. Hoe is dit mogelijk? Het touch paneel ligt niet direct op het oled paneel. Dit scheelt weer een extra laag dat aanrakingen registreert. Zonder deze extra laag kan het scherm dunner blijven.

IPhones met 5G verbinding

Vanaf 2020 kunnen we in Nederland gebruik maken van het razendsnelle 5G mobiel netwerk. Dit is de 5e generatie en kenmerkt zich door een extreem hoge snelheid. Ook kan dit netwerk meer data versturen en is het betrouwbaarder. De smartphone moet 5G wel ondersteunen, anders kun je hier geen gebruik van maken.

Volgens geruchten ondersteunt de iPhone 12 het 5G netwerk. Dat is fijn, want dit is dan de eerste iPhone met deze specificatie. Hiermee richt de iPhone 12 zich op de toekomst.

3D hoofdcamera

De iPhone 12 (Pro) met 3D hoofdcamera, gaat het dan eindelijk gebeuren? Wanneer we de geruchten mogen geloven is dit wel het geval. Dit heeft analist Ming-Chi Kuo in juli 2019 laten weten. De hoofdcamera is voorzien van een time of Flight 3D sensor. Hiermee is het mogelijk om goed scherptediepte te meten.

Wat kun je eigenlijk met een 3D hoofdcamera? In principe hetzelfde als met de normale camera aan de voorkant van de iPhone 11. Het toestel kan diepte inschatten en hiermee een 3D scan maken. De iPhone 12 kan onderscheid maken tussen een persoon en een achtergrond. Dit betekent prachtige portretfoto's, iets dat voorheen met een iPhone nog niet mogelijk was.

Apple wil 100 miljoen iPhone verkopen

Met de uitgifte van de iPhone 11 richt iPhone op een verkoopverwachting van 80 miljoen stuks. Apple heeft laten weten dat het in 2020 zeker 100 miljoen toestellen wil verkopen. Het gaat dan om de nieuwste iPhone 12 en iPhone 12 Pro, oudere toestellen niet meegerekend.

Apple bereidt zich voor op deze hoge verkoopcijfers. Het treft voorbereidingen voor de productie van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Het is waarschijnlijk dat Apple de nieuwste iPhones in het najaar van 2020 presenteert. Niet lang daarna zijn ze voor consumenten verkrijgbaar. Kun je zo lang wachten?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer