Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Twee prachtige smartphones met uitstekende specificaties. Het is helemaal niet makkelijk kiezen tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro Max. We maken het er een stuk makkelijker op door de verschillen en overeenkomsten te tonen. Check ook onze toestelvergelijker en ontdek alles over de processor, fotocamera’s en prijzen.

IPhones uit 2020

Elk jaar weer brengt Apple een aantal nieuwe smartphones op de markt. In 2020, en dat was het jaar waarop de coronacrisis een grote rol speelde, werden de iPhone 12 en iPhone 12 Pro Max uitgebracht. Om preciezer te zijn, dit gebeurde in oktober 2020. Hiermee lag Apple goed op koers, want het brengt altijd in het najaar nieuwe smartphones uit.

De iPhone 12 serie bestaat uit moderne smartphones met alle specificaties die je zou willen zien. Toch kan het dat je bepaalde functies vindt tegenvallen, sommige Android merken weten zich hierin beter te profileren. Aan de andere kant heb je met een iPhone altijd een zekerheid: ze zijn sterk, betrouwbaar en veilig. Daar kan geen ander merk tegen op.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De processor en het werkgeheugen van deze twee smartphones

Er is geen verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro Max wanneer je naar de processor kijkt. Beide toestellen zijn uitgerust met een Apple A14 processor. Alleen in het werkgeheugen zit er een verschil. De iPhone 12 heeft 4 GB RAM geheugen, de 12 Pro Max heeft juist 6 GB RAM geheugen. Dit maakt wel een verschil want uiteindelijk scoort de iPhone 12 Pro Max op het gebied van prestaties net iets beter.

Overigens is het zo dat nagenoeg alle iPhones een bescheiden werkgeheugen hebben. Bij sommige Androidmerken zie je een werkgeheugen van wel 10 of 12 RAM. Wat niet direct wil zeggen dat het ook beter is, het werkgeheugen ondersteunt de processor. Het zijn juist de processors die bij iPhones ontzettend goed scoren.

Zo zien deze toestellen er uit

Je twijfelt of je de iPhone 12 of toch misschien de iPhone 12 Pro Max moet kopen. Misschien kan het design je over de streep trekken. De iPhone 12 heeft een 6,1 inch Super Retine XDR Oled scherm met een zeer goede weergave. Het scherm van de Pro Max is 6,71 inch groot, de schermeigenschappen zijn gelijk.

Deze toestellen zijn uitgerust met een roestvrijstalen behuizing. Zowel de voorkant als de achterkant zijn van beschermend Gorilla Glass. Ze zijn IP68 gecertificeerd. De behuizing is dus stof- en waterdicht. Ze kunnen makkelijk gedurende een half uur tot 6 meter diepte onder water. Dit is een hele verbetering ten opzichte van oudere iPhones.

De iPhone 12 koop je in de kleuren zwart, wit, rood, groen of blauw. De 12 Pro Max is verkrijgbaar in de kleuren zilver, grafiet, goud of blauw.

Laten we foto’s maken!

Je houdt van fotograferen, je doet dit steeds vaker met je smartphone. Zit er een verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro Max wanneer je naar de camera’s kijkt? Laten we dit eens onder de ‘lens’ nemen. Eerst de iPhone 12, deze heeft aan de achterzijde (hoofdcamera) twee lenzen met elk een resolutie van 12 MP. De dubbele lens zorgt ervoor dat je foto’s kan maken met scherptediepte. Filmen doe je in een maximale kwaliteit van 4K.

De iPhone 12 Pro Max presteert op het gebied van camera’s toch wel beter. De hoofdcamera heeft maar liefst 4 lenzen waarvan drie met een resolutie van 12 MP. De vierde lens betreft een TOF 3D LiDAR scanner. Hier maak je veel mooiere foto’s mee. Het filmen gebeurt net als bij het andere model in een 4K kwaliteit.

Laten we ook nog even naar de selfie camera’s kijken. Beide hebben een dual selfiecamera (twee lenzen), waarvan één lens dieptesensor heeft. Dit is bedoeld voor het ontgrendelen van het toestel middels gezichtsherkenning.

Opslagruimte iPhone 12 (Pro Max)

Al die mooie foto’s en filmpjes moet je natuurlijk wel op kunnen slaan. Dit geldt ook voor andere zaken die op je iPhone staan, bijvoorbeeld extra applicaties. De iPhone 12 krijg je met een interne opslagcapaciteit van 64 GB, 128 GB of misschien wel 256 GB. Aan jou de keuze. De iPhone 12 Pro Max levert Apple met meer opslagruimte. Hierbij heb je de keuze uit 128 GB, 256 GB of 512 GB.

Houd er rekening mee dat je de opslagcapaciteit bij de iPhone niet kan uitbreiden. Dit geldt niet alleen voor de iPhone 12 serie maar ook voor andere smartphones van Apple. Kies dus van tevoren welke opslagruimte je nodig hebt, je kunt het namelijk niet vermeerderen.

Accu en opladen van de smartphones

De processor is belangrijk, want deze heeft invloed op de accuduur. Een goede processor zal zuinig met de accu omgaan. Natuurlijk speelt de accucapaciteit ook een rol. Bij de iPhone 12 vind je een 2815 mAh accu. Deze gaat in gesprektijd toch wel 19 ½ uur mee.

Over naar de iPhone 12 Pro Max. Apple heeft gezorgd voor een krachtige 3687 mAh batterij. Wanneer je hiermee belt dan gaat de accu ongeveer 21 uur mee. Hij houdt het dus langer vol dan de iPhone 12.

Opladen kan op verschillende manieren. Natuurlijk het normale opladen maar ook het snelladen. In 30 minuten tijd is de accu voor 50% opgeladen. Je kunt ook gebruik maken van Qi magnetic fast wireless charging. Dat is draadloos opladen maar dan op een snelle manier. Een nieuwe techniek die je bij steeds meer moderne smartphones tegen zult komen.

Conclusie: iPhone 12 of iPhone 12 Pro Max

Wat is nu beter, de iPhone 12 of de iPhone 12 Pro Max? Je hebt de belangrijkste verschillen maar ook overeenkomsten gezien. De processor van de Pro Max presteert toch beter, ook is de accu krachtiger. Bovendien valt er ook wel iets over de hoofdcamera te zeggen, want met de iPhone 12 Pro Max maak je veel mooiere foto’s (en video’s). Heb je er het budget voor, dan is het zeker aan te raden om voor de Pro Max te gaan.

De iPhone 12 heeft weer als voordeel dat hij goedkoper is. Wanneer je niet zulke hoge eisen stelt is ook dit een prima keuze.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer