Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je opzoek naar een nieuw telefoonhoesje? Dat kan tegenwoordig een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende opties en mogelijkheden, dat het lastig kiezen is. In dit artikel zullen wij de verschillende opties voor je op een rijtje zetten. We kijken naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten iPhone hoesjes en hoe je de juiste keuze kunt maken.

Soorten hoesjes voor je iPhone 12

Voor de iPhone 12 zijn veel verschillende hoesjes te vinden. De standaard soorten hoesjes zijn de insteekhoesjes, de backcases (die de zijkanten en achterkant beschermen) en de hoesjes met flap. Als je deze flap sluit, is ook de voorkant van je telefoon beschermd. Deze hoesjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, gemaakt van verschillende materialen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Siliconen hoesjes

Hoesjes gemaakt van siliconen zijn erg flexibel en zijn makkelijk om de telefoon heen te bevestigen. Deze hoesjes zijn vaak wat dunner, maar geven toch goede bescherming. Het hoesje steekt vaak een beetje uit aan de zijkanten. Hierdoor raakt de telefoon niet beschadigd als je deze met het scherm naar beneden neerlegt.

Hardcase hoesjes

Deze iPhone 12 hoesjes zijn meestal gemaakt van stevig plastic, hierdoor geven ze goede bescherming als je telefoon op de grond valt. Deze hoesjes hebben ook meestal een bedrukking, die je vaak zelf kan personaliseren door je eigen foto te uploaden. Ook kan je kiezen uit afbeeldingen van films en series, of designs van kunstenaars. Zo kun je zelf een telefoonhoesje maken die bij jou past. Hardcase hoesjes zijn ook verkrijgbaar in een duurzame, houten of bijvoorbeeld transparante variant. Net als bij de hoesjes met flap, zijn de hardcases vaak ook te verkrijgen met leren afwerking.

Toughcase

Laat jij ook vaak je telefoon vallen? Wil je gaan voor de beste bescherming? Dan is het goed om te kiezen voor een toughcase. Deze siliconen iPhone 12 hoesjes bieden de beste en meest veelzijdige bescherming voor jouw telefoon. Toughcases bieden naast veiligheid voor de telefoon zelf, ook extra bescherming voor de knoppen en de camera. Ook beschikken deze hoesjes over een speciale schok-demping. Zo blijft jouw telefoon heel na een val.

Overige opties

Tenslotte zijn er nog overige accessoires en mogelijkheden om uit te kiezen bij het aanschaffen van een telefoonhoesje. Als je erg houdt van sporten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sportband of een telefoonhouder voor op de fiets. Zo kun je ongestoord en veilig blijven sporten terwijl je je telefoon gebruikt. Ook zijn er grips, waterdichte hoesjes en telefoonkoorden die het gebruik en vervoeren van de telefoon gemakkelijker en veiliger kunnen maken. Er zijn zelfs hoesjes met een pasjeshouder aan de achterkant, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk kunt reizen zonder elke keer je pasje te hoeven wegstoppen. Voor het scherm en de camera zijn er voor de iPhone 12 ook speciale opties voor bescherming. Zo kun je kiezen voor folie of (3D) glas om het scherm of camera te bedekken.

Er zijn dus genoeg opties bij het aanschaffen van een telefoonhoesje voor de iPhone 12. Welke het beste bij jou past, hangt af van je lifestyle, hobby’s en voorkeuren. Ga je voor meer bescherming, of voor makkelijker gebruik? Toch liever een stijlvol hoesje? De keuze is aan jou.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer