Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft het weer voor elkaar: een aantal uitstekende nieuwe iPhones. Vanaf het najaar van 2020 is de iPhone 12 Pro verkrijgbaar. Deze maakt onderdeel uit van de iPhone 12 serie. Natuurlijk is de Pro versie groter dan de normale iPhone 12, maar is deze ook beter? Bekijk de belangrijkste specificaties.

Opvolger van de iPhone 11 Pro

De iPhone 12 Pro is de opvolger van de iPhone 11 Pro uit 2019. Het toestel uit 2019 heeft een 5,8 inch scherm en een triple camera. Is de iPhone 12 Pro verbeterd? Laten we snel naar de specificaties kijken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Behuizing en scherm van de iPhone 12 Pro

Het nieuwste Apple model is groter dan zijn voorganger. Hij heeft een 6,1 inch Oled scherm met een stevige stalen behuizing. De achterkant is van glas. Dit betekent dat het toestel draadloos kan opladen. Zowel de voor- als achterzijde is goed beschermd tegen krassen, stoten en vallen.

Het design is in tegenstelling tot andere moderne iPhones wat hoekiger. Hiermee doet de iPhone 12 Pro denken aan de oudere iPhone 4. Vind je overigens een 6,1 inch scherm net wat te klein? Ga dan voor de Apple iPhone 12 Pro Max. Dit model heeft een 6,7 inch scherm en is de grootste uit de iPhone 12 serie.

Camera’s van deze iPhone

Samsung en Huawei richten zich al langer op smartphones met uitstekende camera’s. Apple lijkt hier altijd wat in achter te blijven. De iPhone 12 Pro is voorzien van een triple hoofdcamera. Drie lenzen waarvan de resolutie naar verwachting op 12 MP ligt. Ter vergelijking: de iPhone 12 Pro Max heeft een quad camera (4 lenzen). Hoewel dit ook uiteindelijk op drie lenzen uit kan komen.

De selfiecamera heeft twee lenzen. Eén hiervan meet diepte, bedoeld voor het ontgrendelen van de smartphone middels gezichtsherkenning.

LiDAR Scanner

Opvallend aan de iPhone 12 Pro is de LiDAR Scanner. Deze scanner zorgt voor een betere diepteherkenning. Een LIDAR sensor kom je niet alleen op de iPhone 12 Pro tegen maar ook op de iPad Pro.

De scanner verbetert de augmented reality mogelijkheden. In feite scant het apparaat de omgeving en kan afstanden tot bepaalde objecten berekenen. Hierbij maakt de scanner gebruik van licht, waarmee berekend wordt hoelang het duurt voordat het licht gereflecteerd wordt.

De LiDAR Scanner zit ingebouwd in de camera. Hierbij werkt hij samen met de razendsnelle processor.

IPhone 12 Pro processor

Eigenlijk vergeten we het belangrijkste: de processor van deze smartphone. Het hart van je toestel, bepalend voor de snelheid en efficiëntie. Op zich is hier niet heel veel nieuws over te vertellen. Dit model krijgt namelijk de Apple A14 processor. Deze processor is zorgvuldig getest en blijkt zelfs beter te zijn dan de Apple MacBook 15 inch.

Overigens zijn alle iPhones uit 2020 van deze processor voorzien. Hoe groot het werkgeheugen is? Waarschijnlijk 4 GB of 6 GB. Niet heel groot wanneer je dit met de betere Android merken vergelijkt maar in combinatie met de processor is dit meer dan voldoende.

Prijs van deze Apple smartphone

Het is een feit dat iPhones er de laatste jaren niet goedkoper op zijn geworden. In 2019 betaalde je makkelijk meer dan € 1000 voor het grootste toestel.  Eigenlijk is het er in 2020 niet veel beter op geworden. De verwachte prijs van de iPhone 12 Pro ligt op ongeveer € 1150.

Natuurlijk is dit veel geld. Maar wanneer je deze iPhone in combinatie met een mobiel abonnement neemt dan staan de zaken er heel anders voor. Je betaalt de iPhone 12 Pro dan in maandelijkse termijnen terug. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een goedkopere iPhone 12 te gaan. Dit zijn de iPhone 12 zelf of de iPhone 12 Mini. Kleiner en met minder interessante specificaties maar wel voordeliger.

De releasedatum van de iPhone 12 Pro zou naar verwachting op 8 september liggen (aankondiging). De pre order vindt eind september plaats en de beschikbaarheid eind september of begin oktober. Apple heeft al laten weten dat het wat achterligt met productie van dit nieuwste toestel.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer