Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vanaf november 2020 is de iPhone 12 serie verkrijgbaar. Deze serie bestaat (naar verwachting) uit vier verschillende modellen. Dit zijn de gewone iPhone 12, de grotere iPhone 12 Pro en zijn nog grotere broer de iPhone 12 Pro Max. Daarnaast kiest Apple voor een kleinere iPhone 12 Mini.

Eind 2020 beschikbaar

In 2020 zitten we midden in de coronacrisis. Dit leidt ertoe dat verschillende smartphonemerken vertraging opgelopen. Zo heeft ook Apple laten weten dat de uitgifte van de iPhone 12 serie waarschijnlijk wat langer op zich laten wachten.

Normaal gesproken worden de nieuwste iPhones in september gepresenteerd waarna ze vanaf oktober verkrijgbaar zijn. Voor de iPhone 12 serie zal de presentatie in september/oktober liggen met een uitgiftedatum ergens in november.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Drie of vier nieuwe iPhones

De iPhone 12 serie bestaat in ieder geval uit drie modellen. Dit zijn de iPhone 12 en twee grotere modellen: de Pro en de Pro Max. Er wordt ook heel wat over de iPhone 12 Mini gesproken, het vierde model. Een kleiner toestel tegen een voordelige prijs.

IPhone 12 in beeld

Laten we beginnen met de iPhone 12: hier draait het allemaal om. Opvolger van de iPhone 11 en voorzien van 5G ondersteuning. Dit betekent dat deze iPhone klaar is voor het razendsnelle draadloze 5G netwerk.

De iPhone 12 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 5,7 inch scherm. Verder een dubbele of triple hoofdcamera en in ieder geval een selfiecamera met twee lenzen. Hiermee is het mogelijk om foto’s met scherptediepte te maken maar ook om het toestel te ontgrendelen middels gezichtsherkenning.

Iets groter: de iPhone 12 Pro

Naast de iPhone 12 zien we ook de iPhone 12 Pro, een groter model dan de standaard iPhone 12. Deze smartphone heeft een 6,1 inch scherm en een voor- en achterzijde van beschermend glas. Dit model is voorzien van een hoofdcamera met drie lenzen en een selfiecamera met twee lenzen. Wat ons betreft uitstekende specificaties. De iPhone 12 Pro is wel wat duurder geprijsd dan de iPhone 12.

IPhone 12 serie: het grootste model de Pro Max

Ga je voor een iPhone 12 met een heel groot scherm? Dan kom je op de iPhone 12 Pro Max uit. Een smartphone met een scherm van maar liefst 6,7 inch. Uiteraard voorzien van Super Retina XDR Oled scherm en een waterdichte behuizing (IP 68).

De iPhone 12 Pro Max heeft een hoofdcamera met vier lenzen waaronder telelens, ultrawide en een TOF 3D lens. De selfiecamera is voorzien van twee lenzen. De duurste van de drie maar dan heb je ook wat. Overigens is niet helemaal duidelijk of de iPhone 12 Pro Max wel naar Nederland komt. Volgens geruchten is deze alleen in de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea verkrijgbaar. Dit komt omdat dit model uitgerust is met mmWave-technologie (5G). Bovenstaande landen zijn voorzien van het mmWave netwerk terwijl Nederland dit niet heeft.

Klein maar fijn: de iPhone 12 Mini

Ook de iPhone 12 Mini mag er wezen. Klein maar fijn: hij heeft een 5,4 inch scherm en is hiermee de kleinste binnen de iPhone 12 serie. Wel voorzien van een Apple A14 processor waardoor dit toestel lang genoeg meegaat. Bij de ontwikkeling van de iPhone 12 Mini is er vooral rekening gehouden met een kostenbesparend ontwerp. Zo heeft het kleinste toestel iets minder goede specificaties maar maakt het wel tot een goed instapmodel van de iPhone 12 serie.

Aan de achterkant van de iPhone 12 Mini vind je twee lenzen van 12 MP. Natuurlijk zit hier ook een flitser bij. De voorkant heeft ook twee lenzen, hierdoor kun je gebruik maken van Face ID (ontgrendelen middels gezichtsherkenning).

In welke kleuren is de iPhone 12 serie verkrijgbaar?

Apple brengt jaarlijks zijn nieuwste iPhone’s in de kleur spacegrijs uit, ook alle modellen uit de iPhone 12 serie zijn in deze kleur verkrijgbaar. Overigens kan de tint van spacegrijs jaarlijks wel wat verschillen. Verder zijn de iPhone 12 toestellen verkrijgbaar in het zilver en goud. Helemaal nieuw is de kleur donkerblauw.

Apple wisselt regelmatig met kleuren waaronder wit, geel, groen, rood en paars. Kijk er dan ook niet vreemd van op wanneer de iPhone 12 smartphones in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer