Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zowel de iPhone 13 Pro als de iPhone 13 Pro Max vallen duurder uit dan hun voorgangers. Een prijsstijging van 5% tot misschien wel 10% is iets waar we rekening mee moeten houden. Aan de andere kant beschikken deze toestellen over de nieuwste technieken en interessante specificaties. Bijvoorbeeld een krachtige accu, verbeterde camera’s en natuurlijk een processor om van te dromen.

Releasedatum iPhone 13 Pro (Max)

Elk jaar brengt Apple een aantal nieuwe iPhones uit. Op 17 september 2021 zijn de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max als pre-order te bestellen. Enkele dagen later zijn deze toestellen beschikbaar voor het grote publiek. Er staat ons in die maand nog veel meer te wachten, namelijk de uitgifte van de iPhone 13, de iPhone 13 Mini en de Airpods 3.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van deze geweldige smartphones

Naar alle verwachting zullen deze toestellen even groot zijn als hun voorgangers. Dit betekent dat de iPhone 13 Pro een schermgrootte van 6,1 inch heeft, de Pro Max is met zijn 6,7 inch het grootste toestel.

Natuurlijk is er veel aandacht aan de behuizing besteed. Het betreft een stevige aluminium behuizing die krasbestendig is. De voor- en achterkant zijn voorzien van beschermend Gorilla Glass dat onder bijzondere omstandigheden getest is. Zo kan dit glas goed tegen krassen en stoten maar ook een (kleine) valpartij overleven. Beide iPhones zijn volledig stof- en waterdicht. Ze kunnen gedurende een half uur onder water, tot een diepte van wel 6 meter.

De verkrijgbare kleuren zijn nog een beetje onzeker. Volgens gelekte berichten zouden deze modellen in een brons-oranje kleur uitkomen, maar ook andere kleuren zijn verkrijgbaar.

iPhone 13 Pro (Max): een verbeterd scherm

Ondanks dat deze iPhones over een oled scherm beschikken (net als de vorige versies) ervaar je wel een betere schermervaring. Beelden zien er beter uit, ook wanneer het zonnetje op je scherm schijnt. Bovendien is de beeldververssnelheid flink omhoog gebracht. Het beeld ververst bijna twee keer zo snel als bij de iPhone 12 Pro (Max).

Dit betekent dat beelden veel vloeiender verlopen. Dit is praktisch wanneer je een video of bewegende plaatjes bekijkt. Ook tijdens het scrollen blijven beelden niet langer haperen maar zien er hartstikke vloeiend uit. Een absolute pluspunt dat in de toekomst nog verder uitgebreid gaat worden.

Face ID en mondkapje/ brilglazen

Heb je al eens geprobeerd om een smartphone middels gezichtsherkenning te ontgrendelen terwijl je een mondkapje op had? Dat lukt niet. Volgens geruchten zou Apple hier iets op bedacht hebben. De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max zijn in staat om je gezicht te herkennen terwijl je een mondkapje op hebt. Het is niet helemaal duidelijk of deze functie ook daadwerkelijk bij deze toestellen aanwezig is.

Wel is in ieder geval duidelijk dat de verbeterde Face-ID je herkent wanneer je brilglazen beslagen zijn. Dit is iets waar brildragers blij mee zijn, want vooral wanneer je van een koude naar een warme ruimte loopt beslaan brilglazen heel snel.

A15 processor

Onder de motorkap van de iPhone 13 Pro maar ook de iPhone 13 Pro Max vind je een Apple A15 processor. Dit is de nieuwste processor die in 2021 in verschillende mobiele iPhones wordt gebruikt. Deze processor doet het goed: hij kan meerdere taken moeiteloos aan. Open gerust verschillende apps, kijk ondertussen een video dan ooit nog wat muziek. Misschien nog een foto tussendoor maken? Geen probleem, deze processor kan het allemaal aan.

De processor vindt ondersteuning van het werkgeheugen. Met een werkgeheugen van 6 GB weet je zeker dat je over een stabiele processor beschikt. De opslagcapaciteit, en dat is weer iets anders, bedraagt 128 GB tot 512 GB. Het is niet mogelijk om deze opslagcapaciteit uit te breiden, bedenk van tevoren hoeveel je nodig hebt.

Fotocamera’s van de iPhone 13 Pro (Max)

Dan is er nog wat over de fotocamera’s van deze toestellen te zeggen. Je kunt op een triple hoofdcamera vertrouwen, dit betekent dat er drie lenzen aanwezig zijn. Foto’s die je maakt lijken zo de diepte in te duiken, iets dat natuurlijk aan die drie lenzen te danken is. Omdat de processor ook verbeterd is zien foto’s er perfect uit. Ideaal voor het delen op social media maar ook om een groter formaat foto af te drukken. De kwaliteit van gemaakte video’s is ook helemaal top.

Aan de voorkant zit een dubbele selfiecamera. Een van die lenzen wordt gebruikt voor het ontgrendelen van je toestel middels gezichtsherkenning. De twee lenzen samen creëren mooie selfies met kleur- en scherptediepte.

Prijs van de iPhone 13 Pro en de Pro Max

Moet je diep in de buidel tasten voor de iPhone 13 Pro of de 13 Pro Max? Ze zijn helaas wat duurder geprijsd dan de voorgangers. Heel veel tijd en geld is in verbeterde technieken gestoken. Daarnaast speelt de coronacrisis een rol, onderdelen zijn soms lastig verkrijgbaar of te leveren. Deze toestellen zijn in prijs tussen de 3% en 18% gestegen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer