Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vanaf september 2021 is de iPhone 13 verkrijgbaar. Apple heeft een hoop werk verricht en komt met een beter toestel dan ooit op de markt. Aan de andere kant is de iPhone 13 duurder geprijsd, iets dat met nieuwere technieken en hogere kosten te maken heeft. In dit artikel alle verwachtingen omtrent de Apple iPhone 13.

Verkrijgbaar vanaf 17 september 2021

De pre-order start op 17 september 2021. Enkele dagen later is deze iPhone voor iedereen beschikbaar. Overigens wordt in deze maand niet alleen de iPhone 13 maar ook de IPhone 13 Mini, Pro en Pro Max uitgebracht. Op 30 september start de verkoop van de Airpods 3. Voor Apple liefhebbers is dit dus een geweldige maand.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van de iPhone 13

Op het moment van schrijven draait het nog allemaal om geruchten en uitgelekte berichten. Hoe ziet de iPhone 13 eruit? Naar alle verwachting heeft de iPhone 13 een afmeting van 6,1 inch. Dit is kleiner dan de Pro en de Pro Max maar beduidend groter dan de 13 Mini. Wil je vergelijken: de iPhone 12 uit 2020 is ook 6,1 inch groot.

De behuizing van de iPhone 13 is IP68 gecertificeerd. Hij kan tot een diepte van 6 meter gedurende een half uur onder water. Ook is het toestel volledig stofdicht. Zowel de behuizing als de glazen voor- en achterkant zijn kras- en stootbestendig.

De notch, dat is de inkeping bovenin het scherm, moet bij de iPhone 13 kleiner zijn dan bij zijn voorgangers.

IPhone 13 beeldscherm

Het beeldscherm ziet er prachtig uit. Mooie heldere beelden, ook wanneer het zonlicht op je toestel schijnt. Kleuren zijn intensief en realistisch. De iPhone 13 beschikt ook over de functie Always on Display. Zowel de tijd als belangrijke notificaties zijn inzichtelijk, ook wanneer de iPhone 13 in de slaapstand staat.

De snelheid met betrekking tot beeldscherm is sterk verbeterd. Beelden zien er vloeiender uit en je scrolt ook sneller door website, foto’s of andere content.

Verbeterde camera’s

De opvolger van de iPhone 12 laat verbeterde camera’s zien. Er is in ieder geval opnieuw aan beeldstabilisatie gedacht. Heb je geen vaste hand? Geen probleem, dankzij beeldstabilisatie zien foto’s er perfect uit. Het is nog niet met zekerheid te zeggen maar de iPhone 13 beschikt over een dual hoofdcamera en een dual selfiecamera. Dit betekent dat elk van deze camera’s over twee lenzen beschikt. Ideaal voor het maken van foto’s met scherptediepte, dat ziet een stuk realistischer uit.

Accu en levensduur

Nieuwe functies zijn van invloed op de batterijduur. Hoewel de iPhone 13 een krachtige batterij heeft kan het dat deze wat minder lang mee gaat dan bij zijn voorganger. Gelukkig is de batterij makkelijk en snel op te laden, bijvoorbeeld middels een snellader. Ook kun je het toestel draadloos opladen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de magnetische Qi techniek. Dit betekent zowel draadloos als supersnel opladen, gewoon tegelijkertijd.

Processor en de totale prestaties

Zoals je van Apple gewend bent krijgt de nieuwste iPhone ook de nieuwste mobiele processor. Bij de iPhone 13 vind je de Apple A15 chip. Hoe zit het met de prestaties van deze processor? Het is Apple niet gelukt om de processor kleiner dan ooit te maken: de A15 betreft een 5nm chip. In de testresultaten scoort deze nieuwste processor beduidend beter dan zijn voorgangers. De processor is goed in staat om taken te verwerken waarbij het meerdere processen tegelijkertijd aan kan.

De processor is ook van invloed op de accuduur en de prestaties van de fotocamera’s, dit merk je echt wel. Toch kan de accu onder bepaalde omstandigheden minder lang meegaan, dit heeft weer met nieuwere functies te maken. Meer hierover heb je hierboven al kunnen lezen.

IPhone 13 een stuk duurder

De iPhone 13 prijs is wel even schrikken want dit toestel is duurder dan andere voorgangers. Die hogere prijs heeft met verschillende factoren te maken. Bijvoorbeeld de coronacrisis en een moeilijke levering van onderdelen. Maar ook vernieuwde technieken waar veel geld in is gestoken. Hoeveel duurder de iPhone 13 is dat moeten we nog even afwachten. De verwachting is dat het toestel 3% tot wel 18% duurder uit zal vallen.

Tip !: vergelijk iPhone 13 toestellen

Tip !: vergelijk iPhone 13 abonnementen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer