Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nog even en je de allernieuwste iPhone serie is uit; de iPhone 14. De serie bestaat uit de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De Plus en Pro Max hebben een groter beeldscherm dan de iPhone 14 en 14 Pro. Alle vier zien ze er uit om door een ringetje te halen. Kan je ook niet wachten om al je apps te gebruiken op de nieuwste iPhone 14? Of om filmpjes en foto’s te maken voor Instagram en TikTok? De geruchtenstroom heeft al veel over het fotograferen met de iPhone 14 verduidelijkt. Maar wist je ook dat de batterij een veel langere levensduur heeft? Zelfs met de nieuwe Always-on display loopt het percentage dan niet schrikbarend snel terug. Hoe fijn is dat!

Sterke accu

Apple heeft namelijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van een sterke accu voor de nieuwe iPhone 14-serie. De accu is groter dan de batterij in de iPhone 13 en heeft meer vermogen om je iPhone draaiende te houden. Zelfs wanneer je de hele dag ermee in de weer bent. Vooral in de iPhone Pro en iPhone Pro Max zal de batterij een stukje groter zijn, waardoor deze toestellen er wellicht wat groter uitzien.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snelle processor

De iPhone 14 krijgt tevens snellere en kleinere chips! In de iPhone 13 waren deze al een stuk kleiner dan in de iPhone 12. Kleinere chips zorgen ervoor dat er efficiënter met de energie van het toestel wordt omgesprongen. Dankzij de kleinere chips is er meer ruimte voor een grotere accu. Een win-win situatie dus. Doordat de interne technologie compacter is, werkt je mobiel sneller en vraagt het minder van je batterij.

Always-on

Natuurlijk is het fijn om je mobiel zo nu en dan weg te leggen. Toch is de Always-on functie van de nieuwste iPhone 14 heel fijn. De functie houdt in dat in ruste je homescreen heel donker wordt. Hierdoor kun je je achtergrondfoto zien, maar dan in een donkere modus. Daarnaast kun je gewoon de tijd aflezen, widgets bekijken en je meldingen zien, zonder dus je telefoon aan te zetten. Dat bespaart tevens heel wat energie, zodat de batterij nog langer meegaat. Dat is een fijne tip voor energiebesparing.

Snel opgeladen

Nog een fijne bijkomstigheid van de nieuwe iPhone 14 is dat deze heel makkelijk en snel oplaadt. De nieuwste iPhone 14 zal namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de Apple iPhone gebruik kunnen maken van de 30W-snellaadfunctie. Daarnaast heb je verschillende keuzes om je iPhone 14 op te laden. Je kan je telefoon in het reguliere oplaadstation plaatsen en deze zo (draadloos) opladen. De tweede optie is opladen met het door Apple ontwikkelde MagSafe. De oplader wordt door middel van een magneet aan de achterkant van de iPhone 14 geplaatst, waardoor je draadloos kan opladen. Je kan tijdens het laden gewoon gebruik maken van je favoriete apps. Let dan wel dat het opladen van je mobiel tijdens het gebruik langzamer gaat, dan wanneer je hem even een uurtje met rust laat.

iPhone Max en iPhone Max Pro

Volgens de geruchten gelden deze verbeteringen vooral voor de iPhone 14 Max en iPhone 14Max Pro. Het is nog de vraag of de iPhone 14 en de langere variant iPhone 14 Plus ook uitgerust zijn met deze technologieën. Overigens hoef je niet bang te zijn dat de ‘gewone’ iPhone 14 en Plus-variant snel leeg zullen lopen; Apple heeft er ook voor gezorgd dat deze types voorzien zijn van snelle chips (al zijn het wellicht niet de allersnelste) en natuurlijk een sterke processor. Een beetje zuinig omgaan met de batterij verlengd overigens ook de levensduur. Laadt je iPhone daarom bijtijds op en zet apps en functies uit wanneer het batterijniveau daalt. Dat helpt altijd.

Kijk jij ook zo uit naar de nieuwe iPhone 14-series? De releasedatum is gelukkig niet ver weg meer!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer