Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwste iPhones zijn uitgerust met de snelladen functie. Dit was eerder al mogelijk bij modellen als de S8, S8 Plus en iPhone X. Ook de iPhones uit 2018 bieden snelladen, waarbij de batterij van 0 tot 50% in minder dan 30 minuten is opgeladen.

Apple heeft tot nu toe alleen iPhones inclusief standaard oplader geleverd. Wie gebruik wil maken van de snelladen functie moet hier een aparte adapter voor aanschaffen. Zeer waarschijnlijk zal Apple de iPhone 2018 modellen nu inclusief snellader leveren.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snellader met usb-c ingang

Het is nog niet 100% zeker, toch luidt het gerucht dat de snellader standaard in de doos zit. Dit blijkt uit een driedimensionale afbeelding die zich over het internet verspreid. De nieuwe 18 watt adapter is voorzien van usb-c ingang. Zeer waarschijnlijk zal er daarom ook een lightning naar usb-c kabel worden meegeleverd.

Voordelen van snelladen

De smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Niet alleen handig om mee te bellen of sms’en, de iPhone wordt ook gebruikt voor social media, navigeren, als agenda en voor het bijhouden van onze gezondheid. Het bekijken van video's en gamen vraagt nog eens extra veel van de batterij. Dagelijks opladen is aan de orde van de dag.

Snelladen biedt in veel gevallen de perfecte uitkomst. In minder dan een half uur is de accu voor een groot deel weer opgeladen. Dit is vooral handig wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van de iPhone. Snel opladen of fast charging brengt ook een nadeel met zich mee. De accu kan tijdens het opladen vrij warm worden. Dit heeft een negatieve invloed op de interne onderdelen. Ook is het niet echt bevorderlijk voor de totale levensduur van de accu. Het is daarom altijd aan te bevelen om alleen in nood gebruik te maken van snelladen.

iPhone draadloos opladen

Een andere optie is draadloos opladen. Deze techniek is nog niet zo heel lang beschikbaar en alleen mogelijk bij de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Ook de nieuwste toestellen uit 2018 zijn hiermee uitgerust. Dankzij de ingebouwde draadloze oplaadfunctie kun je op een eenvoudige en snelle manier de accu opladen. Dit gebeurt met behulp van een Qi gecertificeerde oplader. Deze is verkrijgbaar als accessoire, maar ook ingebouwd in de nieuwste auto’s, meubilair, op luchthavens en binnen de horeca. De draadloze oplaadmatten van Belkin en Mophie werken met de nieuwste iPhones. Deze oplaadmatten zijn verkrijgbaar bij de officiële Apple Stores en zitten dus niet standaard bij de aankoop van een iPhone 2018.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.