Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 4 – prijzen, uitleg, informatie en review - 8GB, 16GB, 32GB –

De iPhone 4 is de opvolger van de 3 / 3GS en werd geïntroduceerd in Nederland en België op 30 juli 2010. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Italië was de iPhone 4 eerder in juni 2010 al beschikbaar. Zoals altijd ging de release gepaard met media aandacht en mensen die al een nacht voor de Apple Store in Amsterdam lagen te slapen om de nieuwste smartphone van Apple zo snel mogelijk te bemachtigen. Misschien kun je je hier niets bij voorstellen, maar je hebt altijd fans, en enorme fans!

De iPhone 4 heeft enkele nieuwe functies zoals een 5 megapixel camera aan de achterzijde (met flitser), en een camera aan de voorzijde. De iPhones van de 4 series beschikken over een ingebouwde gyroscoop. Je kunt anders dan bij de iPhone 3 nu ook bellen met video via FaceTime. Daarnaast is de resolutie van het scherm verhoogd naar 960 maal 640 pixels, een verviervoudiging van het aantal pixels vergeleken met de vorige generatie iPhones. Ook is deze smartphone dunner en sneller dan zijn voorgangers. Hoewel de iPhone 4 inmiddels wordt gezien als verouderd model is het een prima iPhone die in al je basisbehoeftes voorziet, en verder nog een hoop extra’s levert.

Opmerking: De tekst over deze Apple smartphone gaat verder onder deze abonnementen vergelijker...

Kleuren van de iPhone 4

De Apple iPhone 4 was verkrijgbaar in 2 kleuren. Je kon voor dit toestel kiezen uit een zwarte of een witte variant. Eigenlijk waren zwart en wit de basiskleuren van Apple. In het begin produceerde Apple alleen toestellen in deze kleuren, maar later werden deze langzaamaan vervangen door meer trendy kleuren als spacegrijs, zilver en rosé goud. Toestellen van nieuwere generaties kwamen ook in meer kleuren. Meestal waren er 3 of 4 kleuren te kiezen, en soms zelfs 5 (zoals bij de toestellen uit 2016).

De opslagcapaciteit...

De opslagcapaciteit van de iPhone 4 is 8GB, 16GB of 32 GB. Sinds de komst van de iPhones uit de nieuwere generaties werd later alleen nog de 8GB versie van deze smartphone aangeboden, maar dan als “Pre-Owned model”. Dit wil zeggen dat het toestel al een vorige eigenaar heeft gehad, maar dat deze als nieuw (gereviseerd en opgeknapt) aan een nieuwe eigenaar ter beschikking wordt gesteld; in feite dus een refurbished toestel.

Prijs van deze smartphone zonder abonnement (los toestel) en met abonnement

De iPhone 4 is niet meer te koop als los toestel, althans niet ‘nieuw’. Het beste kun je daarom kiezen voor een 4S, de opvolger van de 4. Hoewel deze telefoon vermoedelijk ook niet lang meer verkrijgbaar zal zijn; het aanbod zal naar verwachting uitlopen in de 1e helft van 2018. De prijs van een 4S in refurbished staat (nieuw is deze op dit moment al niet meer te krijgen) ligt momenteel tussen de 50 en de 110 euro; een hele acceptabele prijs om in het bezit te geraken van een iets oudere, maar wel prima functionerende iPhone. De prijzen van iPhones uit nieuwere generaties kunnen oplopen tot wel 800-1000 euro, of zelfs nog meer (in het geval van de X die ruim over de 1000 euro was in prijs, bij de introductie). Over het algemeen is een toestel uit een eerdere generatie (van een of meerdere jaren geleden) een stuk voordeliger.

De iPhones van de 4 serie worden inmiddels ook niet meer met abonnement, en ook niet meer als abonnement met “Certified Pre-Owned” toestel. Had je deze smartphone graag gewild, dan zijn er nog genoeg andere alternatieven. Je vindt alle toestellen die wel gewoon los zijn te krijgen, en de toestellen met abonnement, via onze overzicht in het menu.

Verschillen tussen de iPhone 4 en de 3GS

Bij de komst van ieder nieuw model iPhone heeft Apple verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger. Dat was destijds ook bij de iPhone 4 zo, ten opzichte van de 3GS Apple smartphone, de voorganger van de 4. Een korte opsomming van de verschillen / verbeteringen:

 • Videobellen via Facetime!
 • Camera upgrade van 3,2 Megapixels naar 5,0 Megapixels
 • Ook een camera aan de voorzijde, en niet alleen maar aan de achterzijde
 • Flink verbeterde schermresolutie van 480x320 pixels naar 960 bij 640 pixels
 • Ingebouwde gyroscoop
 • Dunner formaat
 • Sneller in zijn werking

De belangrijkste eigenschappen/specificaties

De belangrijkste eigenschappen en specificaties van deze smartphone nog even (kort) samengevat.

 • Een relatief lage prijs (zowel als los toestel als meegenomen in een abonnement)
 • Zowel in wit als zwart verkrijgbaar
 • 8 GB, 16 GB of 32 GB opslagcapaciteit; voldoende voor ‘normaal’ gebruik
 • Diverse verbeteringen ten opzichte van de 3GS
 • In de jaren 2015, 2016 en 2017 alleen nog beschikbaar als “Certified Pre-Owned”, maar in 2018 hield het echter op met het aanbod voor deze smartphone...

Bekijk alle specificaties van de iPhone 4

Prijs van een losse iPhone 4 (zonder een abonnement)

Deze smartphone van Apple is anno 2018 niet meer te krijgen (ook niet bij de bekende refurbished toestel aanbieders). Bekijk hieronder de 3 tot 5 beste aanbiedingen die er op dit moment zijn voor iPhone SE toestellen (soortgelijke goedkope Apple smartphones). Om al het aanbod te bekijken, en alle prijzen van alle webwinkels te zien, klik je op de meer resultaten button, direct onder deze beste deals. Je kunt uiteraard ook alle andere iPhone toestellen bekijken / selecteren / op prijs vergelijken. Of kijk op de algemene iPhone abonnementen vergelijken pagina voor het vergelijken van alle soorten toestellen met abonnement.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Verder kan ook een refurbished Apple toestel nog een optie zijn. Deze smartphones zijn meestal een stuk goedkoper geprijsd, en daarnaast zijn de toestellen van Apple in refurbished staat doorgaans ook langer te krijgen dan nieuwe toestellen.