Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Navigeer:

iPhone 4 – 8GB, 16GB, 32GB – prijzen, uitleg en informatie

De iPhone 4 is de opvolger van de iPhone 3 / 3GS en werd geïntroduceerd in Nederland en België op 30 juli 2010. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Italië was de iPhone 4 eerder in juni 2010 al beschikbaar. Zoals altijd ging de release gepaard met media aandacht en mensen die al een nacht voor de Apple Store in Amsterdam lagen te slapen om de nieuwste iPhone 4 zo snel mogelijk te bemachtigen.

De iPhone 4 heeft enkele nieuwe functies zoals een 5 megapixel camera aan de achterzijde (met flitser), en een camera aan de voorzijde. De iPhone 4 beschikt over een ingebouwde gyroscoop. Je kunt anders dan bij de iPhone 3 nu ook bellen met video via FaceTime. De resolutie is van het scherm is weer verhoogd naar 960 maal 640 pixels, een verviervoudiging van het aantal pixels vergeleken met de vorige generatie iPhones. Ook is de iPhone 4 dunner en sneller dan zijn voorgangers. Hoewel de iPhone 4 inmiddels wordt gezien als verouderd model is het een prima iPhone die in al je basisbehoeftes voorziet, en verder nog een hoop extra’s levert.

Kleuren van de iPhone 4

De Apple iPhone 4 is verkrijgbaar in 2 kleuren. Je kunt kiezen uit een zwarte iPhone 4 en een witte iPhone 4. Er is/was geen of nauwelijks prijsverschil tussen de zwarte iPhone 4 en de witte iPhone 4.

Opslagcapaciteit van de iPhone 4

De opslagcapaciteit van de iPhone 4 is 8GB, 16GB of 32 GB. Sinds de komst van de iPhones uit de nieuwere generaties wordt alleen de iPhone 4 8GB aangeboden, maar dan als “Pre-Owned model”. Dit wil zeggen dat de iPhone 4 al een vorige eigenaar heeft gehad, maar dat deze als nieuw (gereviseerd en opgeknapt) aan een nieuwe eigenaar ter beschikking wordt gesteld.

Prijs van een iPhone 4 zonder abonnement (los toestel) en met abonnement

De iPhone 4 is niet meer te koop als los toestel, althans niet ‘nieuw’. Het beste kun je daarom kiezen voor een iPhone 4s, de opvolger van de iPhone 4s. De prijs van een iPhone 4s ligt momenteel iets boven de 200 euro; een hele acceptabele prijs om in het bezit te geraken van een iets oudere, maar wel prima functionerende iPhone. De prijzen van iPhones uit nieuwere generaties kunnen oplopen tot wel 700-1000 euro.

De iPhone 4 wordt nog wel met abonnement aangeboden, maar dan als “Certified Pre-Owned”, dus niet nieuw, maar tweedehands, geheel opgeknapt als nieuw.

Verschillen tussen de iPhone 4 en de iPhone 3GS

Bij de komst van ieder nieuw model iPhone heeft Apple verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger. Dat is ook bij de iPhone 4 zo, ten opzichte van de iPhone 3GS. Een korte opsomming van de verschillen / verbeteringen:

 • Videobellen via Facetime!
 • Camera upgrade van 3,2 Megapixels naar 5,0 Megapixels
 • Ook een camera aan de voorzijde van de iPhone, en niet alleen aan achterzijde
 • Flink verbeterde schermresolutie van 480x320 pixels naar 960 bij 640 pixels
 • Ingebouwde gyroscoop
 • Dunner formaat
 • Sneller in zijn werking

De belangrijkste eigenschappen/specificaties van de iPhone 4

De belangrijkste eigenschappen van de iPhone 4 samengevat.

 • Een relatief lage prijs (zowel als los toestel als meegenomen in een abonnement)
 • Zowel in wit als zwart verkrijgbaar
 • 8 GB, 16 GB of 32 GB opslagcapaciteit; voldoende voor ‘normaal’ gebruik
 • Diverse verbeteringen ten opzichte van de iPhone 3GS
 • Op dit moment alleen nog beschikbaar als “Certified Pre-Owned”

Bekijk alle specificaties van de iPhone 4

Waarom kiezen voor een iPhone 4s en niet voor een ander iPhone model?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een iPhone 4s is voor veel mensen op dit moment waarschijnlijk de relatief lage prijs. Je betaalt momenteel slechts iets meer dan 200 euro voor een nieuwe iPhone 4s. De prijzen van de nieuwste iPhones lopen momenteel echter op tot wel ongeveer 700-1.000 euro. De iPhone 4s heeft geen problemen met de meeste apps, en heb je slechts weinig opslag nodig dan kun je met 8GB opslag evengoed prima uit.


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.