Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 4s – 8GB, 16GB of 32GB prijzen, uitleg en informatie

De iPhone 4s is de opvolger van de iPhone 4 en werd geïntroduceerd in Nederland en België op 28 oktober 2011. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Italië was de 4S eerder in oktober 2011 al beschikbaar. De 4S was direct al een groot succes, en er ontstond een massale hype op het moment dat deze (toen) nieuwe versie van de iPhone beschikbaar kwam in de eerste winkels.

Hoewel de iPhone 4S inmiddels al weer van 2011 is wordt deze nog wel aangeboden op de markt (maar anno 2018, alleen nog in refurbished conditie). Door de komst van de nieuwere generatie iPhones (uit de 5 en 6 serie) en het verdwijnen van de gewone iPhone 4, is de 4S nu de goedkoopste iPhone die er op de markt is (in 2018); de aanschafprijs van een 4S is door de jaren heen sterk gedaald. Je kunt de iPhone 4S inmiddels niet meer met een abonnement kopen, maar nog wel als los toestel in refurbished staat. Daarnaast is het uiteraard altijd mogelijk om een Sim Only abonnement te nemen als je al een 4S toestel in je bezit hebt en deze niet zou willen vervangen voor een nieuw toestel. Hierdoor spaar je ook geld uit, want een nieuwe telefoon kost altijd geld en een abonnement zonder nieuw toestel uiteraard niet.

Wanneer de iPhone 4S geheel van de markt verdwijnt is niet helemaal duidelijk, maar gelet op het nog maar zeer beperkte aanbod van 4S toestellen lijkt het er sterk op dat het na het tweede kwartaal van 2018 voorbij is met het aanbod van deze Apple smartphone.

Opmerking: De tekst over dit Apple toestel gaat verder onder deze abonnementen vergelijker, met de beste aanbiedingen voor toestellen met abonnement die er op dit moment zijn...

Kleuren van de iPhone 4s

De Apple iPhone 4s is verkrijgbaar in 2 kleuren. Je kunt kiezen uit een zwarte en een witte uitvoerig. Er is geen of nauwelijks prijsverschil tussen de witte en de zwarte kleurvariant. Kies dus de kleur waar je je het prettigst bij voelt. Liever een andere kleur? Ga dan voor een Apple smartphone van een nieuwere generatie, deze zijn over het algemeen in allerlei andere kleuren uitgegeven.

Opslagcapaciteit van deze smartphone

De opslagcapaciteit van deze smartphone is 16GB, 32GB of 64 GB. Sinds de komst van de iPhones uit de nieuwere generaties wordt echter alleen de 4S nog 8GB aangeboden. Mocht je dus een iPhone willen hebben met 16GB, 32GB of 64 GB opslagcapaciteit, dan kom je automatisch bij de 5 of 6 series terecht. Hiermee bereikt Apple dat mensen sneller zullen kiezen voor een toestel van een nieuwere generatie. Dit is uiteraard heel slim gespeeld van het Apple concern!

Verschillen tussen de Apple iPhone 4s en de 4

Bij de komst van ieder nieuw model iPhone heeft Apple verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger. Dat is bij de iPhone 4S, in vergelijking met de gewone 4, niet anders. De belangrijkste verschillen:

 • Introductie van Siri (spraakbesturing)
 • Twee antennes voor verbeterde gesprekskwaliteit en ontvangst
 • Geen 5 megapixel camera, maar een 8 megapixel camera, voor haarscherpe foto’s en video’s
 • Iets sterkere batterij voor een langere gebruiksduur (bellen, internet, stand-by tijd)
 • Helderder scherm
 • Meer volume op de speaker
 • Ondersteuning van Bluetooth 4.0

De belangrijkste eigenschappen/specificaties

De belangrijkste eigenschappen van de smartphone samengevat.

 • Een relatief lage prijs (zowel als los toestel als meegenomen in een abonnement)
 • Zowel in wit als zwart uitgevoerd
 • 8 GB opslagcapaciteit; voldoende voor ‘normaal’ of 'matig' gebruik, maar niet geschikt voor heavy users
 • Diverse verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger
 • Met de 4S kun je prima overweg, ook al is hij niet van de nieuwste generatie

Bekijk alle specificaties van de iPhone 4s

Prijs van een losse 4S (zonder een abonnement af te sluiten)

De 4S is anno 2018 niet of nauwlijks nog te krijgen in nieuwe staat. Echter, als refurbished variant kun je deze smartphone nog wel kopen, voor een uiterst aantrekkelijke prijs. Diverse aanbieders noteren al prijzen onder de 100 euro. Bekijk hieronder de 3 tot 5 beste aanbiedingen die er op dit moment zijn. Om al het aanbod te bekijken, en alle prijzen van alle webwinkels te zien, klik je op de meer resultaten button, direct onder deze beste deals.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Alternatief aanbod

Gelet op het beperkte aanbod van toestellen van de 4S serie is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een nieuw Apple model. Je zou dan bij de 5S uit kunnen komen (in 2018 nog wel goed verkrijgbaar in refurbished conditie), of bij de 6S (die een stuk nieuwer / jonger) is. Bovendien zijn deze modellen in andere kleuren te krijgen zoals goud, spacegrijs en zilver, en met een grotere opslagcapaciteit (16GB, 32GB, 64GB en 128GB, afhankelijk van je keuze voor de 5S of de 6S).