Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Navigeer:

iPhone 5c – 8GB, 16GB, 32GB – prijzen, uitleg en informatie

iphone-5cDe iPhone 5c is de opvolger van de gewone Apple smartphones uit de 5 series en werd geïntroduceerd in Nederland en België op 27 september 2013. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Japan en Hong Kong was de iPhone 5c iets eerder al beschikbaar, te weten op 20 september 2013.

Verschillen tussen de iPhone 5c en de 5

Bij de komst van ieder nieuw model iPhone heeft Apple verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger. Dat is bij de iPhone 5C ook zo als je dit type vergelijkt met de gewone 5 van een jaar daarvoor. Een aantal opvallende verbeteringen/veranderingen van de 5C ten opzichte van de gewone 5 zijn:

 • Een iets sterkere batterij voor een langere gebruiksduur (bellen, internet, stand-by tijd)
 • In meerdere kleuren beschikbaar; voor het eerst is er een Apple smartphone in 5 kleuren leverbaar, in plaats van de gebruikelijke kleuren, zwart en wit

iPhone 5c met abonnement – de beste en goedkoopste aanbiedingen

Momenteel bieden we je de onderstaande aanbiedingen voor een 5C met abonnement. Bekijk nu de goedkoopste aanbiedingen.

Opmerking: De tekst over dit Apple toestel gaat verder onder de vergelijker... De iPhone 5C met abonnement is op dit moment niet beschikbaar (wij tonen hieronder nu vergelijkbare abonnementen met andere toestellen).

De kleuren waar je uit kunt kiezen

De 5C wordt geleverd in 5 kleuren. Je hebt de keuze uit, wit, geel, groen, roze en blauw. Dit iPhone model wordt voor het eerst in 5 kleuren geleverd en niet meer alleen in zwart en wit, zoals zijn voorgangers iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4. Ook bij de uitgifte van de iPhone 7 en 7 Plus kwam Apple met vijf kleuren op de proppen. Dit lijkt echter meer uitzondering dan regel, meestal komt het tech concern namelijk met drie of vier kleuren.

Opslagcapaciteit; hoeveel wil je opslaan op je smartphone?

De opslagcapaciteit van de iPhone 5c bedraagt 8GB, 16GB of 32 GB. Daarmee heeft de 5C prima mogelijkheid om gegevens op te slaan, zoals foto’s, video’s en berichten. Nu wordt de 5C in nieuwe staat (over het algemeen) alleen nog aangeboden in de 8GB en 32 GB variant, maar in refurbished conditie is de 5C ook nog volop te krijgen met 16GB. In deze tijd zal voor veel mensen alleen de 32GB nog volstaan, omdat men tegenwoordig immers veel meer opslaat op de smartphone dan jaren terug. De video en foto collecties van mensen nemen veel (en steeds) meer ruimte in beslag.

Mocht een 32GB smartphone bijvoorbeeld om de hiervoor al genoemde reden niet meer genoeg zijn, dan heeft een toestel met 64GB of 128GB opslag/geheugen je wellicht wel genoeg geheugen te bieden. In dat geval kun je beter gelijk kiezen voor bijvoorbeeld de iPhone 6iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 of iPhone 8.

De belangrijkste eigenschappen/specificaties van de iPhone 5c

De belangrijkste eigenschappen van de iPhone 5c samengevat.

 • In 5 kleuren verkrijgbaar
 • 8GB, 16GB of 32GB opslagcapaciteit, later alleen nog verkrijgbaar als 8GB model
 • Diverse verbeteringen ten opzichte van de iPhones van het jaar daarvoor
 • De 5C is een uitstekende Smartphone, ook al is de 5C versie inmiddels een wat ouder model (van 2013), dit doet niets af aan de kwaliteit en het gebruiksplezier
 • Inmiddels uiterst vriendelijk geprijsd

Bekijk alle specificaties van de iPhone 5c

Prijs van een iPhone 5c zonder abonnement (als los toestel)

De iPhone 5C is op dit moment nog beperkt te krijgen in nieuwe staat, hoewel er in de eerste helft van 2018 nog steeds diverse deals waren (bij meerdere aanbieders) voor 8GB en 32GB toestellen in nieuwe staat. Als refurbished variant kun je deze smartphone wel echt een stuk beter krijgen, en is de keuze veel ruimer.

De vanaf prijs voor een refurbished 5C lag begin 2018 rond de 120 euro, waarmee een dergelijk toestel ongeveer 100 euro goedkoper is dan een soortgelijk toestel in nieuwe staat. Daarmee heeft de refurbished 5C smartphone van Apple een aantrekkelijke prijs ten opzichte van Apple smartphones van nieuwere generaties uit bijvoorbeeld 2016, 2017 en 2018. Hieronder tonen wij nu de 3 tot 5 beste prijzen voor een refurbished iPhone 5C, als los toestel zonder abonnement. Wil je alle prijzen zien, van alle webwinkels die de refurbished 5C op dit moment aanbieden? Klik dan op de meer resultaten button onder de beste deals.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 1600

Kleur

Wil je weten wat een nieuwe 5C nu kost?

Losse iPhone 5c - zonder abonnement – de beste en goedkoopste aanbiedingen

Een losse iPhone 5c kopen, zonder abonnement? Bij verschillende aanbieders kun je terecht voor een losse 5C. Bekijk zelf de actuele aanbiedingen.

Het laatste nieuws over deze smartphone

Lees hieronder het laatste nieuws over deze smartphone van Apple. Je bent zo goed geinformeerd over alles wat direct of indirect verband houdt met deze smartphone.

RollerCoaster Tycoon Classic voor de iPhone

WOW! RollerCoaster Tycoon voor iOS, eindelijk! Toen we hoorden dat deze game beschikbaar kwam voor de iPhone konden we ons geluk niet op. Terecht? Is het nog zo tof als vroeger of valt het stiekem een beetje tegen? Wij hebben het gespeeld en speciaal voor jou een korte review geschreven.

 • woensdag 28 juni 2017 19:33

Welk abonnement en welke provider moet ik kiezen voor mijn iPhone?

Natuurlijk kun je in onze abonnement vergelijker zoeken naar het goedkoopste iPhone abonnement. Maar is dit voor jou ook echt de beste? We hebben diverse punten (voordelen en nadelen) geselecteerd waarop je een provider kunt kiezen.

 • woensdag 10 mei 2017 13:57

Zo maak je een screenshot (schermafbeelding) op je iPhone of iPad

Wil jij vrienden en vriendinnen een foto sturen van wat jij op je scherm ziet? Dan is het maken van een screenshot, oftewel een schermafbeelding, een slimme manier om dit te doen. Zo maak je een screenshot (schermafbeelding) van je iPhone, iPad of iPod Touch.

 • vrijdag 5 mei 2017 20:58

Hoe wordt mijn iPhone sneller?

Ben je verknocht aan je goede oudere iPhone? Blijf vooral plakken. Met deze 3 tips is het mogelijk je iPhone weer sneller te laten opereren. Bijkomend voordeel: bij een snellere telefoon gaat ook de accu langer mee.

 • zaterdag 11 maart 2017 10:05

Waterschade aan je iPhone? Dit kun je er tegen doen!

iPhone laten vallen in het water, de wc of sloot? Harstikke vervelend! Wij geven je een paar tips om je iPhone in leven te houden.

 • vrijdag 24 februari 2017 09:44

Waar wordt de iPhone gemaakt?

Waar worden deze Apple producten eigenlijk gemaakt? Waar komen de onderdelen uit de iPhone allemaal vandaan. Dat leggen wij je uit!

 • woensdag 15 februari 2017 11:12

De iPhone is 10 jaar!

Hiep, hiep, hoera! De iPhone bestaat alweer 10 jaar. Wat een mijlpaal voor Apple. Kun jij je nog voorstellen dat er überhaupt een smartphone tijdperk was voor de iPhone? 

 • donderdag 12 januari 2017 09:42

Onze favoriete gratis games apps van 2016 voor de iPhone [4/4]

In deze vierdelige serie bespreken wij de – in onze ogen – beste gratis games van het afgelopen jaar. Vandaag het laatste deel van de serie met Rick and Morty: Pocket Mortys, Little Broken Robots, Peter Panic en Dashy Crashy!

 • woensdag 11 januari 2017 14:52

Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek iphone 5c, gesorteerd op datum. In deze rubriek bevinden zich in totaal 66 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.