Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Twijfel je over de aanschaf van een iPhone uit de 6 serie? De verschillen tussen de iPhone 6 en de iPhone 6S Plus zijn best wel groot. Zo is de processor van de 6S Plus een stuk sneller maar is de iPhone 6 een stuk vriendelijker geprijsd. Is het de moeite waard om voor de luxere versie te gaan? We vergelijken deze twee Apple toestellen met elkaar.

IPhone 6 en 6S Plus vergelijken

De gemiddelde levensduur van een smartphone bedraagt 12 tot 18 maanden. Na deze periode is je toestel dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen aan vervanging toe. De aanschaf van een smartphone is een kostbare investering. Het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. Onmisbare aandachtspunten zijn schermgrootte en resolutie, processor, besturingssysteem en batterijduur. Ook de kwaliteit van de camera en bepaalde opties spelen een grote rol bij het maken van een keus. Natuurlijk bepaalt ook je budget welk model je aanschaft. Prijs-kwaliteitverhouding staat nog steeds voorop. Hoe doet de iPhone 6 het tegenover zijn grotere broer de 6S Plus?

Vergelijk zelf (de tekst vervolgt onder de links):

iPhone 6S Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6S Plus met abonnement vergelijken

iPhone 6 met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

De belangrijkste overeenkomsten tussen de iPhone 6 en iPhone 6S Plus

In sommige gevallen maakt het niet uit welk van deze twee modellen je hebt. De belangrijkste overeenkomsten tussen de iPhone 6 en iPhone 6s Plus zien er als volgt uit:

 • Sim: deze twee smartphones ondersteunen een nano simkaart. Dit is de kleinste simkaart van het moment. Heb je een grotere simkaart? Vaak is het mogelijk om deze kleiner te maken. Ook is een grotere simkaart eenvoudig om te wisselen tot nano simkaart. Vraag je provider naar de mogelijkheden.
 • CPU: hoewel de processors van beide toestellen verschillen, betreft het wél uitvoeringen met twee kernen. Hierdoor kan de processor meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. Dit bepaalt voor een groot deel de snelheid van je smartphone.
 • Intern geheugen: nóg een van de belangrijkste overeenkomsten tussen de 6 en iPhone 6S Plus: het interne geheugen. Hierbij heb je de keuze tussen 16, 32, 64 of 128 GB. Er is geen kaartsleuf aanwezig, dit betekent dat het interne geheugen niet uitbreidbaar is.
 • Audio: deze twee Apple smartphones beschikking allebei over een luidspreker en 3,5 mm jack aansluiting. Dit laatste is handig, omdat je hier de meest gangbare hoofdtelefoons mee aansluit.
 • Connectiviteit: Met wifi 802.11, dual band en hotspot maak je altijd en overal verbinding met het internet. Deze smartphones beschikken beiden over bluetooth en NFC. Ook hebben ze allebei een USB 2.0 aansluiting.
 • Sensoren: zowel de iPhone 6 als de iPhone 6S Plus zijn uitgerust met vingerafdruksensor aan de voorzijde. Ook een barometer, versnellingsmeter, gyro en kompas zijn ingebouwd.
 • Kleuren: we eindigen met de laatste overeenkomsten tussen deze twee smartphones. De toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Alleen de 6S Plus is ook nog eens in rozegoud verkrijgbaar.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 6S Plus?

De verschillen tussen iPhone 6 en 6S Plus zijn groter dan de overeenkomsten. Hieronder lees je wat deze verschillen zijn.

 • Schermgrootte en resolutie: de iPhone 6 is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 750 x 1334 pixels. De 6S Plus biedt betere kijkervaringen. Dit toestel is 5,5 inch groot en heeft een resolutie van 1080 X 1920 pixels. De dpi dichtheid ligt hier veel hoger, dit betekent dat afbeeldingen en filmpjes er kleurrijker uitzien. Apple heeft voor beide toestellen gekozen voor een IPS lcd-scherm met achtergrondverlichting.
 • Besturingssysteem: het oude toestel uit 2014 draaide oorspronkelijk op iOS 8, terwijl de 6S Plus op iOS 9 draaide. Dit is bij beiden up te graden naar iOS 11.4.
 • Processor: een van de belangrijkste verschillen tussen deze smartphones is de processor. De 6 moet het met een Apple A8 chipset doen, terwijl de 6S Plus wordt aangedreven door een Apple A9 chip. De A9 chip heeft een 42% hogere kloksnelheid en is 4nm kleiner.
 • Camera: wie graag de mooiste foto’s maakt, heeft meer aan de Apple iPhone 6S Plus. Deze beschikt aan de achterkant over een 12 MP camera met dualtone flitser. Aan de voorzijde vinden we een 5 MP camera met diverse opties. De Apple 6 camera presteert wat minder en moet het doen met een 8 MP camera aan de achterzijde en 1,2 MP camera aan de voorzijde.
 • Batterij: de combinatie processor-batterij is erg belangrijk, dit bepaalt hoe lang je gebruik kunt maken van het toestel. De iPhone 6 is uitgerust met een 1810 mAh batterij. In standby gaat deze ruim 250 uur mee. De 6S Plus heeft een 2750 mAh batterij met een standby-tijd tot 385 uur. Dit zijn toch wel grote verschillen in batterijduur.

Voor welke iPhone kies jij?

Welke iPhone kopen, de 6 of 6S Plus? Je weet nu de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee smartphones. De 6S Plus scoort op veel gebieden een stuk beter. De processor is sneller, de accu gaat langer mee en het toestel maakt mooiere foto’s en video’s. Ook het beeldscherm ziet er helder en kleurrijk uit. Gebruik je het toestel dagelijks, dan raden we zeker de 6S Plus aan.

Vind je al die extra eigenschappen niet zo belangrijk en wil je voornamelijk bereikbaar blijven? Dan is de Apple iPhone 6 het meest geschikt. Voor een mooie prijs ontvang je een smartphone die nog steeds goed mee kan draaien. Let er wel op dat je de smartphone altijd van het laatste besturingssysteem voorziet. Zo ven je verzekerd van de meest actuele updates. Voor welke iPhone kies jij?

Vergelijk zelf:

iPhone 6S Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6S Plus met abonnement vergelijken

iPhone 6 met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer