Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 6 en 7? Veel, want er zijn niet alleen uiterlijke verschillen tussen iPhone 6 en 7. Ook met betrekking tot de camera, processor en batterij werkt alles net een beetje anders. We laten je deze verschillen zien, zodat je de beste keuze kunt maken. Lees ook nog even onze tips over het prijsverschil iPhone 6 en 7. We willen immers niet dat je teveel betaalt.

De overeenkomsten tussen de iPhone 6 en iPhone 7

Voordat we naar het iPhone 6 en iPhone 7 verschil gaan kijken, bespreken we eerst de overeenkomsten tussen deze twee toestellen. Er zijn namelijk een aantal dingen die vrijwel gelijk zijn. Zo bestaat de behuizing van deze smartphones uit aluminium en hebben een voorkant van glas. Dit lijkt misschien heel gewoon, maar dat is het niet. Alleen de goedkopere budget modellen beschikken over een kunststof behuizing. Een aluminium behuizing is altijd beter. Zo ervaar je minder snel last van krasjes of beschadigingen. Ook buigt aluminium niet snel en voelt het erg stevig aan. Met de iPhone 6 of 7 heb je een solide smartphone in handen.

Zijn er nog meer overeenkomsten tussen deze twee toestellen? Dat is er zeker! Deze Apple smartphones hebben allebei geen kaartsleuf, iets dat de toekomstige Apple modellen wel hebben. Hierdoor is het interne geheugen niet uitbreidbaar. Dat is jammer, maar met betrekking tot scherm en resolutie zijn er wel duidelijke overeenkomsten. Allebei de smartphones beschikken over een lcd-scherm met een resolutie van 750 x 1334 pixels. Helemaal niet verkeerd voor toestellen uit 2014 en 2016.

Kijken we naar camera en geluid, dan hebben ze beiden een achter- voorcamera met mogelijkheid tot video-opname. Ook ondersteunen deze smartphones GPS, NFC en Bluetooth.

De vingerafdruksensor en diverse andere sensoren zijn nog meer overeenkomsten tussen de iPhone 6 en iPhone 7. Nu weet je in ieder geval wat je niet hoeft te missen wanneer je één van beide iPhones aanschaft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De echte verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 7

Verder met de vraag: wat zijn de verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 7? Hiervoor kijken we eerst naar de processor en het besturingssysteem. De 6 uit 2014 wordt aangedreven door een dual-core A8 processor. De 7 mag het doen met een quad-core A10 Fusion processor. Deze laatste is veel krachtiger en kan sneller schakelen tussen verschillende apps.

De Apple iPhone 6 is wat ouder. Van oorsprong draait deze op iOS 8. Dit is upgradebaar naar iOS 11. We raden aan om het besturingssysteem zoveel mogelijk up to date te houden. Apple iPhone 7 draait op het besturingssysteem 10. 0.1. Ook deze is upgradebaar naar iOS 11.

Dan nu iPhone 7 versus iPhone 6 en de batterij. Het 6-model beschikt over een 1810 mAh batterij met een stand-by tijd tot 250 uur. Binnen het 7-model vinden we een 1960 mAh batterij, die net als de iPhone 6 een gesprekstijd tot 14 uur heeft. Let op, bij de smartphones is de batterij niet verwijderbaar. Gezien de lange levensduur is dit echter geen probleem.

Verschil camera iPhone 6 en iPhone 7

Smartphonefabrikanten ontwikkelen steeds betere camera’s. Ook hierdoor is er een verschil van camera tussen iPhone 6 en iPhone 7. De versie uit 2014 heeft een 8 megapixel camera met dual led/ dual tone flitser. Het model uit 2016 is verbeterd en heeft een 12 megapixel camera met quad led/ dual tone flitser. De kwaliteit van deze camera is toch iets beter. Ook met betrekking tot video-opname is er veel veranderd. Zo kun je met de iPhone 7 video’s maken in 1080p of 2160p, terwijl dit bij de iPhone 6 alleen in 1080p is.

Maak je graag selfies? Ook dan is er een verschil in camera’s. Bij de eerste vind je een 1,2 megapixel camera met gezichtsherkenning. Niet heel modern, maar wel voldoende voor het delen van selfies op social media. De Apple iPhone 7 frontcamera is een stuk beter en heeft een resolutie van 7 mp. Met gezichtsherkenning, HDR en panorama biedt deze camera meer mogelijkheden.

IPhone 6 of 7 kopen?

De verschillen tussen de iPhone 6 en 7 zijn duidelijk. Het blijft echter de vraag of je de iPhone 6 of 7 kopen moet. Dit hangt enerzijds af van je specifieke wensen. Gebruik je de camera alleen om te bellen, whatsappen en een aantal standaard apps, dan moet de iPhone 6 voldoende te bieden hebben. Het 7-model is toch iets moderner, sneller en beschikt ook nog eens over een groter intern geheugen. Ook de prijs speel natuurlijk een belangrijke rol.

Prijsverschil iPhone 6 en 7

Hoe groot is je budget? Bekijk het prijsverschil iPhone 6 en 7 voordat je een definitieve keuze maakt. We hebben de prijzen van deze twee smartphones met elkaar vergeleken. Onze peildatum is juli 2018. Let op, want smartphone prijzen dalen naarmate het toestel ouder is. Hierdoor kun je mogelijk nog meer voordeel behalen.

 

Dit is het prijsverschil iPhone 6 en 7:

  • Apple iPhone 6 met 32/64/128gb opslagruimte: €225 tot €699
  • Apple iPhone 7 met 32/64/128gb opslagruimte: €599 tot €729

Prijzen kunnen per aanbieder wisselen. Zoek je een voordelig geprijsde iPhone in goede tot zeer goede staat? Kies dan voor een refurbished iPhone. Deze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Onze conclusie

We zijn tevreden over beide toestellen, hoewel de iPhone 7 lichtelijk onze voorkeur heeft. Dit model biedt net wat meer opties, heeft een snellere processor en krachtige batterij. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zwart, grijs, zilver en goud.

Ons advies met betrekking tot de iPhone 6 en 7 verschillen? Kies een toestel dat bij je past en let vooral op opslagcapaciteit, cameramogelijkheden en snelheid van de processor. Hiermee kom je al een heel eind.

> Vergelijk abonnementen met iPhone 7

> Vergelijk abonnementen met iPhone 6

> Vergelijk losse iPhone 7 toestellen

> Vergelijk losse iPhone 6 toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer